17.9 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăInternaționalFost ministru din Danemarca, condamnat la închisoare pentru separarea unor cupluri de...

Fost ministru din Danemarca, condamnat la închisoare pentru separarea unor cupluri de solicitanți de azil

Un fost ministru al imigrației din Danemarca a fost condamnat la închisoare pentru că a separat ilegal cupluri de tineri solicitanți de azil. Inger Stoejberg a primit o sentință de 60 de zile.

Stoejberg a spus că a fost foarte surprinsă de verdict, deoarece politica a fost concepută pentru a combate căsătoria copiilor. Între 2015 și 2019 ea a ocupat funcția de ministru al imigrației al Danemarcei într-un guvern de centru-dreapta susținut de Partidul Popular Danez, populist de dreapta.

Fostul ministru din Danemarca a fost condamnat la închisoare pentru 60 de zile

Judecătorii au decis că ordinul lui Inger Stoejberg de a separa cuplurile a fost ilegal și au condamnat-o la închisoare pentru 60 de zile.

În timpul mandatului ei, ea a adoptat o linie dură în privința imigrației și a introdus zeci de restricții. Printre acestea s-a numărat și un ordin din februarie 2016 prin care refugiații căsătoriți sub 18 ani nu ar trebui să fie cazați împreună cu soția lor. Stoejberg a ordonat separarea a 23 de cupluri căsătorite.

Printre aceștia s-au numărat un tânăr cuplu sirian, Rimaz Alkayal, pe atunci în vârstă de 17 ani, și soțul ei, Alnour Alwan, în vârstă de 26 de ani, care s-au reunit în urma unei plângeri. Au fost forțați să trăiască separat timp de patru luni, deși ea era însărcinată, notează BBC.

Când verdictul de vinovăție a fost citit de președintele instanței Thomas Roerdam, fostul ministru ar fi intrat în șoc. În afara instanței, procurorii s-au declarat mulțumiți de verdictul „istoric”. Verdictul nu poate fi atacat, iar pedeapsa cu închisoarea este necondiționată.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mike Pence s-a înscris în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din SUA

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence s-a înscris, luni, în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din Statele Unite(SUA), urmând să fie unul dintre adversarii fostului...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 468: Barajul de lângă Herson, aruncat în aer

UPDATE, ora 09:42: Barajul peste Nipru de la Nova Kahovka din regiunea Herson a fost aruncat în aer noaptea trecută. Ministerul ucrainean de Interne a...

Sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool

Persoanele dependente de alcool simt nevoia să consume alcool în mod frecvent și nu pot sub nici un fel de formă, să renunțe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă