19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeInternaționalFocuri de armă la o bază americană din Marea Britanie. Un bărbat...

Focuri de armă la o bază americană din Marea Britanie. Un bărbat a fost arestat

Poliţia britanică a precizat că “personalul american de la bază a deschis focul şi a fost reţinut şi arestat un bărbat prezentând tăieturi şi contuzii”.

Nimeni altcineva nu a mai fost rănit în incident.

Potrivit unor surse media, cel arestat încercase să pătrundă în bază cu forţa, cu maşina, pe la punctul de control.

Autorităţile britanice nu tratează incidentul ca fiind legat de terorism, în actuala etapă, a menţionat o sursă de securitate occidentală citată de Reuters.

Facilitatea a fost închisă în jurul orei 13:00 GMT “în urma informaţiilor privind o perturbare” şi s-a redeschis la ora 14:35 GMT, a declarat un purtător de cuvânt pentru France Presse, confirmând că o persoană a fost arestată şi nu există alţi răniţi.

Baza Mildenhall, folosită de SUA, găzduieşte circa 3.100 de militari americani şi 3.000 de membri ai familiilor acestora. Anul trecut guvernul britanic a anunţat că intenţionează să vândă situl către dezvoltatori imobiliari, în contextul în care administraţia SUA a decis mutarea militarilor în Germania.

În 2015, baza a fost vizată de un proiect de atentat terorist, iar în mai 2016, un britanic de 25 de ani, Junead Khan, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru planificarea respectivului atentat. Potrivit unui schimb de mesaje cu un combatant al Statului Islamic, descoperit de poliţie, obiectivul tânărului era de a simula un accident în faţa unei baze americane din estul Angliei şi de a ataca un militar cu un cuţit, într-o încercare de reproducere a scenariului în care a fost ucis soldatul britanic Lee Rigby în mai 2013, caz care a stârnit o puternică emoţie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Singura soluție” rămasă pentru a convinge Austria să accepte intrarea României în Schengen 

„Este singura soluțe în acest moment. România a încercat timp de 9 luni, după momentul 8 decembrie, să caute toate formulele diplomatice și...

Un batalion de cercetare al României va colabora cu Grupul de Luptă NATO

Batalionul românesc de cercetare cu sediul la Brăila va fi partener al Grupului de Luptă NATO din România, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN). Potrivit MApN,...

Noi imagini cu Putin fac valuri pe internet. Cum arăta țarul de la Kremlin când era un simplu agent KGB

Videoclipul a fost filmat cu ocazia unei zile de 1 Mai, petrecută la scurt timp după ce Putin, pe atunci ofițer KGB, devenise...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies