Facebook vrea înlăturarea mesajelor cu așa-zise leacuri la coronavirus

Facebook anunță că are un plan pentru a înlătura de pe platformă mesaje care conțin așa-zise leacuri pentru coronavirus, dar și alte dezinformări în acest caz.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2020 - 12:04

Facebook susține că va elimina mesajele care conțin sfaturi ce ar putea pune viața utilizatorilor în pericol. Mai mult, compania va încerca să conducă utilizatorii către surse cu autoritate.

Odată cu epidemia din China au apărut și teorii și de dezinformări pe internet, de la așa-zise explicații rasiste despre apariția virusului, până la false leacuri cum ar fi băutul de înălbitor.

Facebook va lucra de asemena cu organizațiile de fact-checking pentru a găsi și semnala articole care răspândesc sfaturi periculoase, notează Bloomberg. Totuși, companiei îi va fi greu să elimine mesajele din grupurile private.

Și Twitter anunță că va încerca să-i direcționeze pe utilizatori către surse credibile. Google a lansat una dintre așa-numitele Alerte SOS pentru criza de coronavirus: oferă sfaturi și actualizări de la Organizația Mondială a Sănătății, informează Europa FM.

Comentarii