Erdogan cere prudenţă în privinţa învinovăţirii Iranului pentru atacul din Arabia Saudită

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la prudenţă în privinţa învinovăţirii Iranului pentru atacul de la 14 septembrie asupra unor instalaţii petroliere din Arabia Saudită, potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2019 - 09:47

Statele Unite, puterile europene şi Arabia Saudită au acuzat Iranul pentru atac, şi nu pe rebelii houthi din Yemen, aliaţi cu Iranul, care şi-au asumat responsabilitatea. Iranul s-a distanţat de atacuri, dar a transmis că este pregătit pentru un "război total".

"Nu cred că ar fi corect să învinovăţim Iranul", a spus Erdogan într-un interviu pentru Fox News transmis miercuri, adăugând că atacurile au venit din mai multe părţi din Yemen.

"Dacă am arunca întreaga responsabilitate asupra Iranului, aceasta nu ar fi calea potrivită de urmat. Şi asta pentru că probele disponibile nu evidenţiază neapărat acest lucru", a mai afirmat preşedintele turc, conform unei traduceri a comentariilor sale transmis de Fox News.

Arabia Saudită se consultă "cu prietenii şi aliaţii în legătură cu paşii următori", a declarat miercuri presei secretarul de stat pentru afaceri externe Adel al-Jubeir.

Atacul din centrul industriei petroliere din Arabia Saudită a produs daune celei mai mari instalaţii de procesare a ţiţeiului din lume şi a redus cu peste 5% alimentarea globală de petrol.

Comentarii