21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalElveția va permite schimbarea genului în acte din 2022

Elveția va permite schimbarea genului în acte din 2022

Începând cu 1 ianuarie 2022, Elveția permite schimbarea genului în mod legal pentru persoanele de peste 16 ani la biroul de stare civilă. Țara este în fruntea mișcării de autoidentificare a genului din Europa.

Elveția se alătură Irlandei, Belgiei, Portugaliei și Norvegiei ca una dintre puținele țări de pe continent care permit unei persoane să schimbe legal sexul fără terapie hormonală, diagnostic medical sau evaluare ulterioară sau pași birocratici.

Cetățenii de peste 16 ani din Elveția își pot schimba genul în acte

În conformitate cu noile reguli înscrise în Codul civil al Elveției, orice persoană cu vârsta de 16 ani și peste care nu este sub tutelă legală își va putea modifica sexul și numele legal prin autodeclarare la oficiul stării civile. Persoanele mai tinere și cele aflate sub protecția adulților vor avea nevoie de acordul tutorelui.

Aceasta marchează o schimbare față de setul actual de standarde prescrise la nivel regional în Elveția, care necesită adesea un certificat de la un profesionist medical care confirmă identitatea transgender a unei persoane.

Unele cantoane – regiuni semi-autonome din Elveția federală – impun, de asemenea, unei persoane să se supună tratamentului hormonal sau tranziției anatomice pentru a schimba legal sexul, în timp ce, pentru o schimbare a numelui, ar putea fi necesară dovada că noul nume a fost deja utilizat în mod neoficial. de cativa ani.

Elveția, cunoscută de mult ca fiind conservatoare social în principal, a votat în septembrie pentru legalizarea căsătoriei civile și a dreptului de a adopta copii pentru cuplurile de același sex, una dintre ultimele țări din Europa de Vest care a făcut acest lucru.

În timp ce alte țări europene, inclusiv Danemarca, Grecia și Franța, au eliminat cerințele procedurilor medicale, inclusiv operațiile de schimbare a sexului, sterilizarea sau evaluarea psihiatrică, regulile lor necesită pași sau condiții suplimentare.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă