16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Prințesa moștenitoare a Olandei se poate căsători cu o femeie fără să își piardă dreptul la tron

Amalia va împlini 18 ani în decembrie

Căsătoria între persoane de același sex este legală în Țările de Jos din 2001, dar s-a presupus întotdeauna că nu s-ar putea aplic și membrilor familiei regale. Acum, premierul interimar Mark Rutte a precizat că orice rege sau regină ar putea să se căsătorească și cu o persoană de același sex.

Prin urmare, moștenitoarea tronului, Amalia, are posibilitatea de a se căsători pe viitor cu o femeie fără să își piardă poziția. Tânăra va împlini 18 ani în decembrie.

„Prin urmare, cabinetul nu vede că un moștenitor al tronului sau regele ar trebui să abdice dacă ar dori să se căsătorească cu un partener de același sex”, a explicat el într-un răspuns la o întrebare scrisă din parlament a propriului său partid.

Amalia este cel mai mare copil al familiei regale și a avut parte de o educație aparte încă de mică. Viața aceasta a fost descrisă într-o carte și nu există indicii despre nicio nuntă în curs de desfășurare. Amalia se așteaptă să meargă la universitate anul viitor și a refuzat veniturile regale la care are dreptul în timp ce este studentă.

Deși cabinetul arată clar că este posibilă căsătoria între persoane de același sex, ceea ce nu se știe este ce s-ar întâmpla cu succesiunea dacă ar exista copii născuți dintr-o căsătorie regală de același sex, de exemplu prin adopție. Premierul a spus că este pur teoretic în această etapă, dar va reveni parlamentului, care trebuie să dea aprobarea unei căsătorii regale.

„Să traversăm acel pod dacă ajungem la el”, a spus el pentru televiziunea olandeză.

Ultima oră
Pe aceeași temă