23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalElectric Castle 2016 a luat startul

Electric Castle 2016 a luat startul

Satul clujean Bonțida a fost invadat de zeci de mii de tineri, care au venit să petreacă patru zile la unul dintre cele mai frumoase festivaluri din România.

Electric Castle este organizat în curtea Castelului Banffy, care avea odinioară renumele de Versailles-ul Transilvaniei. Organizatorii se așteaptă ca ediția din acest an să fie una a recordurilor.

Ediția din acest an a Electric Castle a început ieri și se va încheia duminică. Există mai mulți artiști invitați și mai multe genuri musicale decât în edițiile precedente. Organizatorii au amenajat campinguri și mai multe scene, puncte unde poate fi servită masa, dar și locuri unde pot fi practicate diferite activități sportive sau pot fi testate gadgeturi aduse de sponsorii festivalului. De asemenea, au fost amenajate podele din lemn sau metal, în eventualitatea în care se întorc ploile care au dat mari emoții anul trecut participanților, spune reprezentantul organizatorilor, Andi Vanca. Atunci, pozele cu noroiul de la Bonțida și cu tinerii care petreceau pe cinste în ciuda ploii au devenit virale pe Internet.

Totodată, ploaia din 2015 i-a determinat pe organizatori să mute perioada în care este organiat Electric Castle din iunie în iulie. Astfel că, de data aceasta, șansele ca festivalul să aibă parte de vreme bună sunt mai mari decât anul trecut.

 

Un festival care a crescut

 

„Anul acesta ne așteptăm la aproape 120.000 de participanți. Asta înseamnă cam 30.000 de participanți pe zi, mult mai mulți decât în anii trecuți, pentru că, până la urmă, și suprafața festivalului este mult mai mare. Electric Castle s-a întins pe o suprafață de 14 hectare anul acesta și, cumva, tot festivalul s-a schimbat și a crescut și credem noi că este cel mai mare și mai spectaculos Electric Castle de până acum“, a afirmat Andi Vanca.

Spectatorii provin mai ales din România, dar sunt și ti­neri care au venit din Polonia, Ungaria, Marea Britanie sau Olanda pentru a-și vedea artiștii preferați. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă