14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalDramă la Hollywood! A murit actorul Anthony James

Dramă la Hollywood! A murit actorul Anthony James

Cunoscut în special pentru roluri negative, James a murit pe 26 mai, scrie Variety. 

Chip familiar în cinema şi în serialele americane, Anthony James, pe numele adevărat Jimmy Anthony, şi-a schimbat numele la începutul carierei cu scopul de a evita confuzia cu un alt actor care avea numele său de naştere. 

Născut la 22 iulie 1942, la Myrtle Beach, în sudul Carolinei, acest actor cu fizic longilin a decis să devină actor la vârsta de 18 ani, al puţin timp după ce s-a mutat cu mama sa în Los Angeles. 

Înalt, slab, cu părul negru, Anthony James a obţinut primul rol în 1967, cel de barman, într-un film clasic de Norman Jewison “În The Heat of the Night”, cu Sidney Poitier şi Rod Steiger, care va obţine premiul Oscar pentru “cel ami bun film” în anul următor. 

A jucat rol de băiat rău în filme precum “Vanishing Point”, “The Culpepper Cattle Co.”, “High Plains Drifter”, “The Teacher”, “Burnt Offerings” şi “Ravagers”. El a apărut şi în multe seriale de televiziune, inclusiv în “Hawaii Five-0” în 1968, “S.W.A.T” în 1975, “Charlie’s Angels” în 1976, “The A-Team” în 1983, precum şi în “Star Trek: The Next Generation” şi “Married… with Children” în 1987.

Ultimul său film, westernul din 1992 regizat de Clint Eastwood “Unforgiven”, în care l-a jucat pe Skinny Dubois. După acest film, James a renunţat la actorie şi s-a axat pe scris şi artă. 

Cele mai citite

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă