18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalDovezile sugerează că Arabia Saudită este responsabilă pentru asasinarea lui Khashoggi

Dovezile sugerează că Arabia Saudită este responsabilă pentru asasinarea lui Khashoggi

Raportoarea specială a ONU privind execuţii sumare sau arbitrare, Agner Callamard, a declarat: ”Dovezile adunate în misiunea mea din Turcia arată, la prima impresie, că Khashoggi a fost victima unei crime brutale şi premeditate, plănuită şi executată de oficialii statului Arabiei Saudite”.

Oficialii saudiţi ”au subminat” şi întârziat eforturile Turciei de a investiga locul crimei, a adăugat ea.

Callamard, vorbind despre misiunea sa de o săptămână alături de trei experţi în Turcia, a afirmat că a avut acces la o parte din ”materialul audio perturbator” care arată momentul morţii lui Khashoggi.

Riadul a recunoscut, după declaraţii contradictorii cu privire la soarta lui Jamal Khashoggi, care a ”dispărut” la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, că jurnalistul a fost ucis şi că trupul i-a fost dezmembrat.

Arabia Saudită a trimis în faţa justiţiei 21 de saudiţi, iar împotriva a cinci dintre ei a cerut pedeapsa cu moartea, însă dezminte orice implicare a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat că a comandat asasinatul.

Turcia acuză, însă, că asasinatul a fost comandat de la ”cele mai înalte niveluri”.
De asemenea, serviciile secrete americane consideră că prinţul Mohammed a ordonat uciderea lui Khashoggi, un critic al guvernului de la Riad.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă