Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Diplomaţii israelieni ţin o grevă împotriva reducerilor bugetare

Aproape 40 de ambasadori şi consuli israelieni vor o grevă în toate misiunile diplomatice ale ţării, din cauza reducerii masive bugetare, conform dpa.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2019 - 19:43

Într-o scrisoare trimisă vineri comisiei de resort din Ministerul de externe, diplomaţii au argumentat vineri că nu îşi mai pot desfăşura activitatea în mod profesionist din cauza "tăierilor agresive ale bugetului operaţional al reprezentanţelor israeliene din întreaga lume". Autorii susţin că Israelul este pe cale să îşi distrugă sistemul diplomatic profesionist şi să devină prima ţară care nu are relaţii externe organizate.

Printre semnatari se află ambasadorul în Germania, Jeremy Issacharoff.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de externe a refuzat să comenteze textul văzut de dpa.

Ministrul de externe Israel Katz a ordonat recent o nouă strategie pentru misiunile diplomatice, axată pe relaţiile economice, a relatat ziarul Haaretz. "Măsura luată de Katz a fost urmată de reduceri continue ale bugetului ministerului şi ale autorităţii acestuia", a consemnat marţi publicaţia citată de agenţia de presă germană.

Schimbarea presupune evaluarea diplomaţilor în primul rând după succesul în promovarea legăturilor economice.

Comentarii

loading...