19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalDeftones la Arenele Romane: un spectacol în continuă schimbare

Deftones la Arenele Romane: un spectacol în continuă schimbare

Pe data de 13 august, în cadrul Alternative Summer Day, veteranii – dacă putem deja să îi numim aşa – de la Deftones ne-au dat o lecţie de metal alternativ. Accesul a început puţin după ora stabilită şi cozile de fani se mişcau lent prin temperaturile prea ridicate de afară. Am trecut de controlul corporal, de bilete, de brăţări şi ne-am aliniat la ultracunoscutele cozi la jetoane/bere de la fiecare eveniment muzical.

Pentru cunoscători, acest concert Deftones a părut cel puţin straniu la nivel de “distribuţie” pe afiş. White Walls, Implant pentru Refuz, Paraziţii şi Luna Amară, cele patru trupe care au urcat pe scenă în cadrul Alternative Summer Day. Nu, Paraziţii nu sunt elementul de curiozitate, cum nici celelalte trupe nu îl constituie: curiozitatea e dată de fapt de lipsa unui nume de pe acest poster: unde e Coma? Deftones au o replică aici în draga noastră grădină, însă aceştia nu au deschis evenimentul aşa cum era previzibil.

După ce am renunţat la a încerca de a ne răspunde la acestă întrebare am avut parte de o cântare Luna Amară impecabilă, dacă dăm pe repede înainte mici probleme de sonorizare. Deşi judecând după lungimea pletelor din public, aş fi spus că membrii Paraziţii se vor confrunta cu o mişcare de mase dinspre scenă spre corturile cu bere, nu mică mi-a fost mirarea să constat că nimeni nu a părăsit posturile. Concertul a fost foarte bine primit de public cu aplauze şi strigăte de încurajare şi chiar urmărit şi de Chino, solistul Deftones. Celor de la Paraziţii le-au urmat Implant pentru Refuz, una dintre puţinele trupe de succes de hardcore din România. După ce fanii s-au extaziat pe piese ca “Sidef” sau “Tăcere şi Resemnare” a venit momentul pentru… o nouă pauză, care a părut şi cea mai lungă, pentru că urmau Deftones.

Concertul a început în ropote de aplauze. Chino Moreno a intrat pe scena puţin după ora 22.00. Setlistul a conţinut piese de pe toate albumele trupei. “Minerva” a plecat capetele celor 3.000 de fani. Piesa a fost dedicată fostului chitarist, Chi care se află în comă din cauza unui accident de maşină. “My Own Summer” “Digital Bath”, “Engine no.9” sunt câteva dintre titlurile care au fost cântate de cei patru membri Deftones.

Solistul a amintit de prima cântare susţinută de trupa sa în Bucureşti. În a doua parte a evenimentului Chino a coborât în public, unde a cântat piesa “Elite”, susţinut de unul dintre bodyguarzi.

Un sound aproape fundamental diferit de ceea ce s-a auzit cu câţiva ani în urmă în Bucureşti la primul concert al formaţiei. Un Chino mult mai agresiv, cu o voce lucrată până în cel mai mic detaliu, dar mult prea în forţă pentru fanii veniţi cu gândul la primele single-uri lansate de Deftones. Momentele în care solistul îşi lua chitara erau primite cu zâmbete de cei mai experimentaţi într-ale trupei.

Un moment mult aşteptat de mulţimea prea încinsă din Arenele Romane a fost lăsat spre final: piesa “Change”, una dintre pietrele de temelie ale succesului formaţiei de nu metal. Amatorii de filme cu vampiri ştiu foarte bine la ce ne referim: piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a peliculei “Queen of the Damned”.

Tot din categoria soundtrack de succes, spre deliciul fanilor, concertul s-a încheiat cu o melodie inclusă pe coloana sonoră a filmului “Sin City”, “Passenger“. Bisurile au fost “7 Words”, “Adrenaline”. Fanii nu au avut timp să mai ceară şi altele pentru că instrumentele au fost strânse imediat, iar aplauzele au fost acoperite de muzica de fundal. Cozile s-au scurs încet spre afterparty-ul promis de Alternative Summer Day.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă