10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalDe 16 ani, Sarmalele Reci

De 16 ani, Sarmalele Reci

În timp ce scriu rândurile acestea îmi răsună în minte versurile piesei „Telefonul nu mai sună”, piesă des­coperită întâmplător acum mulţi ani şi care mi-a deschis porţile către Sarmalele Reci. Acum, pe 26 aprilie, de la ora 21.00, trupa aniversează 16 ani de la înfiinţare, prilej cu care îşi invită fanii la un concert-sărbătoare care va avea loc în Music Club.

Cum sunt sarmalele reci? Nu sunt un fel nou, nemaiauzit de mâncare, cât o alternativă la ceva deja cunoscut. În acest caz, sunt o alternativă bună la multe alte formaţii calde, calde, dar care „se răcesc” după câteva luni sau ani (dacă au noroc). Ei bine, Sarmalele Reci nu s-au răcit timp de 16 ani, şi nici nu dau semne că ar face-o prea curând. Cu un nume pur românesc, ca să nu fie niciun dubiu asupra provenienţei ei, trupa a apărut pe scena muzicală cu un semn de exclamaţie: da, se poate face muzică bună şi în România! România anului 1993, mai precis, pentru că atunci s-au înfiinţat Sarmalele Reci. În 1995 le-a apărut primul album, „Ţara te vrea prost”, iar de atunci au mai scos încă 6 albume. Dacă ar fi să încerc să le definesc stilul, primul cuvânt care-mi vine în minte este eclectic. Au melodii rock, blues-uri, melodii vorbite, melodii-manifest, versuri calde şi acide deopotrivă.

Cei care au plâns şi au râs pe melodiile celor de la Sarmalele Reci şi cei care vor să ajungă la concertul de pe 25 e bine să ştie că biletele sunt puse în vânzare exclusiv prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online de pe www.eventim.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă