28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeInternaționalCutremur în Grecia. Seismul s-a produs în insula Karpathos

Cutremur în Grecia. Seismul s-a produs în insula Karpathos

Un nou cutremur s-a produs în Grecia, de data aceasta în insula Karpathos. Seismul a avut magnitudinea de 6.1, iar epicentru a fost localizat în largul mării, la o adâncime de peste 50 de kilometri.

Potrivit Institutului de Geodinamică al Observatorului din Atena, epicentrul seismului, care a avut loc la ora locală 08:32 (05:32 GMT), s-a situat în largul mării, la o distanţă de 127 kilometri sud-est de Karpathos, o insulă din Arhipelagul Dodecanez, la o adâncime de 58,5 de kilometri.

Cutremur în Grecia. Nu se cunosc pagubele și nici dacă sunt victime

Deocamdată nu există informaţii privind victime sau pagube materiale, deşi cutremurul s-a simţit şi în insulele turistice Creta, Santorini, Ciclade şi Rodos.

Directorul Agenţiei elene pentru protecţie seismică, a declarat pentru postul privat de televiziune Skai că, în pofida magnitudinii seismului, este posibil să nu mai existe replici datorită adâncimii mari la care s-a produs cutremurul, scrie Agerpres.

În urmă exact cu o săptămână, în Creta a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, care a durat 30 de secunde şi a avariat mai multe clădiri. Puţin mai târziu, un alt cutremur, de 5,8 grade, a scos în stradă sute de persoane, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii acoperişului unei biserici.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Zodiile lovite de noroc la bani în luna Octombrie. Să vă țineți bine

1. Berbec:Energia dinamică a lui Marte vă impulsionează să luați inițiativa în afaceri. Oportunități neașteptate de investiții pot apărea, dar este esențial să...

Haos pe șoselele din România – Urmăriri cu focuri de armă

Haos uriaș pe drumurile din țară. Spre exemplu: la Filiași, în județul Dolj, un adolescent de 18 ani care circula fără permis nu...

Care sunt cele 10 semne care te pun în alertă că ai prieteni toxici

1. Acești oameni sunt în mod constant negativiSimți că unul dintre prietenii tăi te seacă de energie și ești obosit după o întâlnire...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies