11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCum a reuşit Adele să o detroneze pe Madonna

Cum a reuşit Adele să o detroneze pe Madonna

Probabil că aţi ascultat piesa „Rolling in the deep”, interpretată de Adele. Sau poate sunteţi familiarizaţi cu „Someone like you”. Cu vocea sa puternică, uşor guturală, Adele a fost comparată de presa din Marea Britanie cu nonconformista Amy Winehouse.

Recent, cel de-al doilea album al său, „21″, lansat în luna ianuarie a acestui an, a fost pe locul 1 în topul britanic timp de zece săptămâni. Acest record fusese deţinut de Madonna, timp de 21 de ani, cu “Immaculate Collection”, lansat în 1990.

Mai mult de 257.000 de exemplare ale albumului “21” au fost cumpărate săptămâna trecută în Marea Britanie.

Adele Laurie Blue Adkins, în vârstă de 23 de ani, a făcut senzaţie întâi pe Myspace, în 2006. A fost remarcată de casa de discuri XL Recordings, după ce reprezentanţii acesteia au ascultat pe Myspace trei demo-uri pe care Adele le făcuse pentru un proiect la şcoală şi fuseseră postate acolo de un prieten. Cântăreaţa spune că printre artiştii şi trupele care au influenţat-o din punct de vedere muzical se numără Spice Girls, Etta James, Jeff Buckley, The Cure şi Peggy Lee.

În 2007 a apărut şi single-ul ei de debut „Hometown Glory”. A urmat piesa „Chasing Pavements” şi albumul „19″, în 2008. Cel de-al doilea material discografic, „21″ s-a vândut până în prezent în peste 1.000.000 de exemplare în întreaga lume.

În 2009, Adele a obţinut două premii Grammy pentru „Cel mai bun artist debutant” şi pentru „Cea mai bună performanţă vocală a unei artiste pop”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă