Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cuba: Asistenţă din partea Rusiei în domeniul transportului

Cuba şi Rusia au semnat un protocol de asistenţă din partea Moscovei pentru diverse proiecte din domeniul transportului, de la modernizarea reţelei feroviare cubaneze până la infrastructuri portuare şi pregătirea piloţilor de aviaţie, conform EFE

Share

Rl online 0 comentarii

06.09.2019 - 18:18

Acordul, semnat la o reuniune a Comisiei Interguvernamentale Cuba-Rusia, facilitează "colaborarea în domeniile transportului feroviar, maritim şi aviaţiei", precum şi realizarea proiectelor operate de companii ruse, a indicat ministrul adjunct al Transportului din Rusia, Dimitri Zverev, citat de agenţia cubaneză de stat ACN.

Semnarea protocolului poate accelera proiectul feroviar aflat deja în curs pe insulă, în care Rusia va fi responsabilă de îmbunătăţirea reţelei şi a transportului cu trenuri de marfă, investiţie ce se ridică la aproximativ un miliard de euro până în 2030.

"Se pregăteşte un plan concret de măsuri şi se analizează condiţiile contractuale în aşa fel încât părţile să poată semna înainte de octombrie anul acesta şi să poată începe modernizarea sistemului feroviar din Cuba", a declarat Zverev.

În domeniul aviaţiei, ambele state vor coopera pentru sporirea siguranţei navigaţiei aeriene, iar Rusia şi-a reiterat intenţia de a "contribui la instruirea piloţilor" cubanezi şi la creşterea gradului de calificare a acestora.

În ultimii ani, Cuba şi Rusia şi-au impulsionat relaţia bilaterală pentru a restabili strânsa cooperare avută înainte de dispariţia Uniunii Sovietice (URSS) în 1991, prin semnarea de noi acorduri de cooperare economică.

Comentarii

loading...