6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din Ucraina"Vor fi vești rele din Ucraina", avertizează liderul NATO, Jens Stoltenberg

“Vor fi vești rele din Ucraina”, avertizează liderul NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizează comunitatea statelor occidentale că “vor fi vești rele din Ucraina”.

Liderul NATO a transmis acest mesaj într-un interviu acordat postului de televiziune ARD din Germania. “Trebuie să fim pregătiți pentru vești rele”, a spus Stoltenberg, fără a oferi detalii concrete.

Liderul NATO a vorbit în termeni diplomatici, explicând că “războaiele se derulează în etape” și că operațiunile armatei Ucrainei „reprezintă victorii importante, chiar dacă nu au mutat linia frontului”.

“Noi trebuie să susținem Ucraina și în vremuri bune, și în vremuri grele”, a subliniat Jens Stoltenberg. Totuși, el a recunoscut că, în relația NATO – Ucraina, „nu suntem în măsură să colaborăm atât de strâns pe cât ar trebui”.

Declarațiile liderului NATO intervin într-un moment în care chiar în SUA – cea mai puternică țară NATO și cel mai puternic susținător al Ucrainei – se poartă discuții despre o eventuală reducere a sprijinului pentru Ucraina. În acest context, președintele Zelenski și-a anulat un discurs pe care urma să-l susțină, online, în fața Congresului SUA, la data de 5 decembrie 2023. După cum se știe, în anul 2024 vor fi alegeri prezidențiale în SUA, iar dacă Donald Trump va câștiga aceste alegeri, este posibil ca sprijinul SUA pentru Ucraina să se reducă.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă