25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina nu e pregătită pentru NATO și nici n-ar ajuta Alianța, susține...

Ucraina nu e pregătită pentru NATO și nici n-ar ajuta Alianța, susține Rusia

Ucraina nu e pregătită pentru NATO și nici n-ar aduce vreo contribuție la întărirea Alianței, susține Rusia. Acest punct de vedere este exprimat de ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, citat de agenția rusă TASS. Declarația a fost făcută duminică, 30 ianuarie 2022.

Ministrul Lavrov a declarat că ori de câte ori “linia pe care NATO își imaginează că trebuie s-o apere se mută spre est”, se pune și problema extinderii NATO. “Acum, linia a venit în apropierea Ucrainei”, argumentează Lavrov.

“E limpede pentru oricine că Ucraina nu e pregătită să intre în NATO și nici n-ar aduce vreo contribuție la întărirea securității Alianței”, a susținut ministrul rus. În schimb, potrivit acestuia, primirea Ucrainei în NATO ar submina relațiile dintre NATO și Rusia.

Se știe că, printre condițiile Rusiei, este și aceea ca NATO să nu primească noi membri. Țările pe care Rusia nu vrea să le vadă în NATO sunt Ucraina, Republica Moldova și Georgia. Aceste trei țări au făcut parte din URSS iar Rusia vrea să le mențină în zona ei de influență.

În schimb, Ucraina insistă să fie primită în NATO, deși unii membri ai Alianței eu ezitări în acest sens. Ucraina susține că scopul Rusiei este de a slăbi statele NATO. Una dintre țintele care ar fi vizată în acest sens este Germania.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă