18.5 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina acuză Germania că încurajează cererile Rusiei

Ucraina acuză Germania că încurajează cererile Rusiei

Ucraina acuză Germania că încurajează cererile Rusiei, care în final ar putea afecta chiar statul german. Acest punct de vedere a fost exprimat, vineri, de Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

Ministrul Reznikov a susținut că Ucraina nu poate „accepta poziţia oficială a Germaniei privind livrarea de arme şi alte decizii ce subminează securitatea Europei şi încurajează de facto agresorul”. „I-am avertizat pe partenerii noştri occidentali că Kremlinul nu vizează atât Ucraina, cât subminarea NATO şi a UE”, subliniază Reznikov.

Ministrul ucrainean susține că regimul Putin ar putea cere chiar refacerea RDG. O asemenea cerere ar duce la scindarea Germaniei.

Cererile Rusiei ar putea merge până la reînființarea RDG, susține Ucraina

„Reînființarea RDG este o continuare logică a cerinţelor formulate deja de Rusia”, a avertizat Reznikov.

Poziția oficială a guvernului de la Berlin este că Germania nu trimite arme letale în zone de conflict. Drept urmare, Germania nu oferă armament Ucrainei. Germania a anunțat totuși că trimite 5000 de căști pentru militarii Ucrainei – acestea având rol defensiv. De asemenea, Germania va acorda spitalizare militarilor ucraineni răniți.

Spre deosebire de Germania, alte țări NATO au oferit armament Ucrainei. Printre aceste țări se numără SUA, Marea Britanie și Turcia.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:40

VIDEO: Deputatul ucrainean Evgheniia Kravchuk: „Timpul se scurge”

"Timpul se scurge. Trebuie să scoatem cele aproximativ 22 de milioane de tone de cereale înainte de noua recoltă, iar Rusia continuă să blocheze...
00:00:52

VIDEO: SUA și Coreea de Sud testează rachete după lansările din Coreea de Nord

Statele Unite și Coreea de Sud au desfășurat exerciții, ca răspuns la faptul că Coreea de Nord a efectuat lansări de rachete la câteva...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 91: Severodonețk, atacat puternic de forțele armate ale lui Putin

UPDATE, ora 14:50: Ucraina trebuie să fie capabilă să negocieze cu Rusia de pe o poziţie de forţă, astfel încât Moscova să nu fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă