25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMilitarii ucraineni instruiți în SUA se întorc la război

Militarii ucraineni instruiți în SUA se întorc la război

Mai mulți militari ucraineni care s-au instruit la o bază din Statele Unite se întorc în Ucraina. Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin, a avut o convorbire prin videoconferință cu acești militari. Discuția s-a purtat la data de 10 aprilie 2022, anunță Departamentul Apărării al SUA.

Membrii grupului se aflau deja în SUA la data de 24 februarie 2022, când Rusia a atacat Ucraina.

Programul de instruire s-a desfășurat la o școală militară din Biloxi, statul Mississippi. Școala este coordonată de Comandamentul Operațiilor Speciale din Departamentul Apărării. Luptătorii ucraineni au fost instruiți în domeniul patrulării cu ambarcațiuni, al comunicațiilor și al întreținerii tehnicii militare. Membrii grupului au primit și o specializare pe unele tipuri de armament livrate de SUA către Ucraina. De exemplu, s-a făcut specializare pentru dronele Switchblade, precizează partea americană.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Serbia semnează un nou acord cu UE

Marți, autoritățile de la Belgrad au încheiat un acord cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Frontex, pentru a întări...

Imagini teribile cu Celine Dion. Cum a fost fotografiată vedeta, la insistențele acesteia

Céline Dion, în vârstă de 56 de ani, a insistat să arate imagini cu ea în timp ce suferă o criză, în noul ei...

În România, 6 din 10 adulți au renunțat la studii după clasa a VIII-a

Iată ce spunea jurnalista de investigație americană Amanda Ripley în cartea "Cei mai deștepți copii din lume și modelele de învățământ care i-au format":...
Ultima oră
Pe aceeași temă