5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMii de ucraineni au ieșit sâmbătă la Kiev pentru a arăta că...

Mii de ucraineni au ieșit sâmbătă la Kiev pentru a arăta că nu se tem de o invazie rusă

Câteva mii de ucraineni s-au adunat sâmbătă la Kiev pentru a-și arăta unitatea, pe fondul temerilor legate de o invazie rusă, în timp ce liderul ucrainean le-a spus oamenilor să nu intre în panică și a ripostat la ceea ce el a spus că este o abundență de previziuni sumbre despre război din media.

Reuters precizează că tensiunea a crescut pe măsură ce Rusia a masat peste 100.000 de soldați în apropierea Ucrainei și a efectuat exerciții militare de amploare. Statele Unite au declarat vineri că o invazie ar putea începe în orice moment. Rusia neagă o invazie, conform Ziarul Financiar.

Ucrainenii au trecut în coloană prin centrul Kievului, scandând “Glorie Ucrainei” și purtând steaguri ucrainene și bannere pe care scria “Ucrainenii vor rezista” și “Invadatorii trebuie să moară”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a participat la exerciții de poliție în regiunea Kherson din sudul țării, a declarat că un atac rusesc ar putea avea loc în orice moment, dar a respins ceea ce a numit cantități excesive de informații despre un război major care se apropie.

“Cel mai bun prieten al dușmanilor noștri este panica în țara noastră. Iar toate aceste informații nu fac decât să provoace panică și nu ne pot ajuta”, a spus el. “Nu pot fi de acord sau nu cu ceea ce nu s-a întâmplat încă. Până în prezent, nu există un război la scară largă în Ucraina”.

Mii de ucraineni sunt pe străzi la Kiev, după ce o invazie rusă ar fi iminentă, conform SUA și altor guverne occidentale

Statele Unite și numeroase guverne occidentale și-au îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina, iar Washingtonul a declarat sâmbătă că a dispus plecarea majorității personalului ambasadei sale de la Kiev.

“Trebuie să fim pregătiți în fiecare zi. Nu a început ieri. A început în 2014, așa că, suntem pregătiți și de aceea suntem aici”, a declarat Volodimir Zelenski, făcând referire la anexarea Crimeei de către Rusia și la sprijinul acordat insurgenței separatiste anti-Kiev în estul țării.

Președintele american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin vor avea sâmbătă o convorbire telefonică.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă