29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMesaj neinspirat de la un consilier al lui Zelenski. Salvăm militarii, apoi...

Mesaj neinspirat de la un consilier al lui Zelenski. Salvăm militarii, apoi civilii

Pe internet este foarte comentat un mesaj neinspirat venit de la un consilier al lui Zelenski, cu privire la situația din orașul Mariupol.

Mesajul a fost postat, joi dimineață, de Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei. Podoliak a dorit să exprime dorința liderilor Ucrainei de a negocia cu Rusia pentru a fi eliberați supraviețuitorii din combinatul siderurgic de la Mariupol. Mesajul lui Podoliak a fost următorul:

„Yes. Without any conditions. We’re ready to hold a “special round of negotiations” right in Mariupol. One on one. Two on two. To save our guys, Azov, military, civilians, children, the living & the wounded. Everyone. Because they are ours. Because they are in my heart. Forever”

În traducere, ideea exprimată de consilierul președintelui Ucrainei ar suna astfel:

„Să ne salvăm luptătorii, detașamentul Azov, militari, civili, copii, pe cei în viață și pe cei răniți. Pe toată lumea”.

Problema acestui mesaj este ordinea în care i-a plasat consilierul lui Zelenski pe cei care trebuie salvați. Se creează impresia că mai întâi trebuie salvați militarii, iar civilii și copiii să fie salvați ulterior.

Din cauza acestei formulări nefericite, mesajul consilierului președintelui Ucrainei a fost redistribuit inclusiv de ruși.

„Azov and military first, civilians and children later. Clear demonstration of priorities”, comentează Ambasada Rusiei în Marea Britanie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă