6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMAE, alertă de călătorie în Ucraina! Autoritățile ne recomandă să evităm această...

MAE, alertă de călătorie în Ucraina! Autoritățile ne recomandă să evităm această țară

MAE, alertă de călătorie în Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă privind Ucraina și le cere românilor de acolo „să re-evalueze necesitatea de a rămâne” pe teritoriul acestei țări. Românilor din țară le recomandă să evite deplasările în această zonă, în contextul unei invazii iminente a Rusiei.

România a emis, sâmbătă, 12 februarie, un avertisment cu privire la situație de securitate tot mai gravă din Ucraina. SUA a avertizat o iminentă invazie a Rusiei în această țară, invazie care ar putea avea loc dintr-un moment în altul.  

Ministerului Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că a ridicat nivelul de alertă cu privire la Ucraina și că a luat decizia de a retrage personalul diplomatic și consular neesențial de la Ambasada din Kiev și din oficiile consulare. MAE le-a recomandat cetățenilor români să evite orice călătorie în țara vecină. Celor care deja se află în Ucraina oficialii români le transmit  „să re-evalueze” necesitatea de a rămâne acolo.

MAE, alertă de călătorie în Ucraina. Recomandări pentru românii 

  • MAE recomandă puternic cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina și manifestarea unei atenții deosebite.
  • MAE sfătuiește cetățenii români să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure și să-și reevalueze planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă.
  • MAE recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene. 
  • MAE recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Ucrainei să re-evalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat. 
  • MAE, alertă de călătorie în Ucraina! Autoritățile române recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată.

România a decis evcuarea diplomaților din Ambasada de la Kiev, în contextul unei iminete invazii rusești și după anunțul venit de la Casa Albă. Amricanii atenționează că războiul poate începe în orice moment.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă