24.9 C
Bucharest
Saturday, 27 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaKremlinul a acuzat Ucraina că va ataca două centrale nucleare din nordul...

Kremlinul a acuzat Ucraina că va ataca două centrale nucleare din nordul Rusiei

Kremlinul a acuzat Ucraina că complotează să atace linii electrice de înaltă tensiune la două centrale nucleare din nordul Rusiei, informează joi DPA.

“De fapt, acţiunile ostile ale regimului de la Kiev împotriva ţării noastre continuă”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă ruse Interfax.

El a comentat asupra unor rapoarte ale serviciului rus de securitate internă FSB privind arestarea a doi bărbaţi care ar fi vrut să arunce în aer linii electrice de înaltă tensiune la centralele nucleare pentru a scoate instalaţiile din funcţiune.

Potrivit FSB, o tentativă de sabotaj a avut loc înainte de 9 mai, ziua în care Rusia aniversează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

Kremlinul acuză Ucraina că plănuiește un atac asupra a două centrale nucleare din nordul Rusiei, prin atacarea a 30 de linii electrice ale acestora

Autorii au încercat să arunce în aer aproximativ 30 de linii electrice de înaltă tensiune care duc la centrale nucleare din regiunea Leningrad în jurul oraşului Sankt Petersburg şi în regiunea Tver, la nord de Moscova, potrivit FSB, conform agerpres.ro.

Doi suspecţi ucraineni au fost arestaţi şi altul plasat pe lista de urmăriţi, a declarat serviciul de securitate.

FSB a raportat în mod repetat în legătură cu presupuse atacuri teroriste dejucate despre care spune că sunt opera sabotorilor ucraineni, aminteşte agenţia germană de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Drulă: Consiliul partidului european ALDE, la București

Următorul Consiliu al partidului european ALDE, din care USR face parte, va fi organizat la Bucureşti, în octombrie 2023, anunţă preşedintele Uniunii Salvaţi România,...
00:00:31

VIDEO: 175 de migranți găsiți într-un camion în apropierea graniței de sud a SUA

Autoritățile mexicane au găsit 175 de migranți, majoritatea din Guatemala, înghesuiți într-o remorcă de camion în statul Chiapas din sudul țării, a anunțat vineri,...

Atenționare de furtuni în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile în 34 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă