26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaÎncă un general rus a fost ucis în Ucraina, recunoaște Moscova

Încă un general rus a fost ucis în Ucraina, recunoaște Moscova

Regimul de la Moscova recunoaște că a mai murit un general rus în Ucraina, acesta fiind comandantul adjunct al Armatei a 8-a a Rusiei.

Generalul maior Vladimir Frolov ar fi murit în lupta „cu naționaliștii ucraineni”, susține Rusia.

Ucraina estimează la 20.000 de oameni numărul militarilor ruși pe care i-ar fi ucis în cele două luni de război. Duminică dimineață, în cel mai raport difuzat pe internet, Ministerul Apărării de la Kiev anunța că au fost „lichidați” circa 23.000 de militari ruși. Dintre aceștia, opt ar fi fost generali iar 34 ar fi fost colonei. Ultimul colonel rus ucis era comandantul unui batalion de tancuri.

Același raport, difuzat de Ucraina, afirma că Rusia a pierdut 773 de tancuri, 376 de sisteme de artilerie, 165 de avioane, 146 de elicoptere și 148 de aeronave fără pilot (UAV).

Ucraina mai anunță că Rusia a pierdut opt nave. Dintre acestea, cu certitudine, una este crucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei Mării Negre.

General rus, mort în luptele din regiunea Donbas

Rusia recunoaște însă că ar fi pierdut doar circa 3.000 de oameni. Despre generalul maior Frolov, partea rusă sugerează că a murit în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Rusia a început războiul în Ucraina la data de 24 februarie 2022. Acum câteva zile, Rusia și-a retras trupele terestre din apropierea capitalei Ucrainei, Kiev, dar continuă să bombardeze din aer orașul și împrejurimile acestuia. Duminică, 17 aprilie, Rusia continua să asedieze orașul Mariupol, de la Marea Azov.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă