2.3 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaDouă drone au fost doborâte recent în Crimeea

Două drone au fost doborâte recent în Crimeea

Două drone au fost doborâte recent în Crimeea de către apărarea antiaeriană a Rusiei, de la Sevastopol.

Crimeea a fost una dintre rampele de lansare pentru invazia Rusiei în Ucraina în februarie şi a fost atacată de mai multe ori – cel mai recent în august, când o serie de explozii au distrus câteva avioane de război la o bază navală rusă.

Într-o declaraţie făcută marţi, guvernatorul regiunii, instalat de ruşi, Mihail Razvozhaev, a declarat:

„Forţele noastre de apărare aeriană lucrează în acest moment. Există un atac cu drone. Potrivit informaţiilor preliminare, două UAV (vehicule aeriene fără pilot) au fost deja doborâte. Toate forţele şi serviciile sunt în alertă”, potrivit aradon.ro.

El a continuat spunând că obiectele civile din Sevastopol, cartierul general al flotei ruseşti din Marea Neagră, nu au fost avariate şi a îndemnat locuitorii să „rămână calmi”.

Înainte de a părăsi Herson în această lună, Rusia a declarat că îşi mută forţele peste Nipru pentru a apăra mai bine teritoriul, inclusiv abordările peninsulei strategice Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014.

Rusia va discuta la ONU atacul cu drone din Golful Sevastopol și asupra Nord Stream

Rusia şi-a anunţat sâmbătă intenţia de a pune în discuţia Consiliului de Securitate al ONU atacul cu drone ce a vizat Golful Sevastopol din Crimeea anexată şi cea a exploziilor care au deteriorat gazoductele Nord Stream din Marea Baltică în septembrie, informează France Presse.

„Partea rusă intenţionează să atragă atenţia comunităţii internaţionale, mai ales prin intermediul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, asupra seriei de atacuri teroriste comise împotriva Rusiei în Marea Neagră şi Marea Baltică, inclusiv cu implicarea Marii Britanii”, a declarat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, potrivit agerpres.ro.

O navă rusească a fost avariată după un atac cu drone asupra Flotei din Marea Neagră

Cel puțin o navă rusească a fost avariată într-un atac masiv cu drone asupra Flotei din Marea Neagră din Sevastopol, Crimeea, relatează BBC.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:18

Ministrul german al Apărării vizitează brigada de tancuri Leopard 2

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a vizitat miercuri (1 februarie) un batalion de tancuri din orașul din vestul țării Augustdorf, care a fost...
00:01:01

VIDEO: Profesorii din Anglia și Țara Galilor intră în grevă

În jur de 500.000 de persoane din învățământ au intrat în grevă în Anglia și Țara Galilor, în cea mai mare zi de acțiune...
00:00:52

Familia deplânge un polițist ucis în explozia dintr-o moschee din Pakistan

Cei îndoliați miercuri (1 februarie) au umplut casa unui polițist ucis într-un atentat sinucigaș cu bombă la o moschee din Pakistan, care s-a soldat...
Ultima oră
Pe aceeași temă