16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaArmata Ucrainei testează rachete lângă Crimeea

Armata Ucrainei testează rachete lângă Crimeea

Armata Ucrainei a desfășurat exerciții cu rachete în regiunea de sud Herson, la graniță cu Crimeea. Militarii au testat armament antitanc.

Imaginile difuzate de forțele armate ucrainene luni (7 februarie) au arătat rachete antitanc dislocate împotriva formațiunilor inamice simulate. Exercițiile au loc în timp ce Rusia a adunat mase de peste 130.000 de soldați. Occidentul se teme din ce în ce mai mult că rușii ar putea ataca oricând.

Armata Ucrainei a efectuat exerciții militare cu rachete

Rusia a negat planurile de a invada Ucraina, dar spune că ar putea lua măsuri militare nespecificate dacă cererile sale nu sunt îndeplinite. Una dintre acestea reprezintă o promisiune NATO de a nu-i permite Ucrainei aderarea la alianță.

Ucraina, în timp ce caută mai mult ajutor militar, a încercat, de asemenea, să calmeze temerile legate de o invazie. Ministrul de externe Dmytro Kuleba le-a cerut oamenilor să nu intr în panică și să ignore „predicțiile apocaliptice”. Acesta a transmis că Ucraina are sprijin internațional într-o astfel de situație.

Doi oficiali americani au declarat sâmbătă că Rusia, care a invadat Crimeea în 2014, are aproximativ 70% din puterea de luptă de care crede că ar avea nevoie pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei.

Liderii europeni negociază cu Rusia

Președintele francez, Emmanuel Macron, are programată luni o vizită la Moscova, unde va discuta cu Vladimir Putin. Liderul european speră să aibă un dialog eficient pe fondul tensiunilor din Ucraina. De asemenea, acesta a precizat că nu va lăsa loc de compromisuri în negocierile cu Putin.

La jumătatea lunii februarie, cancelarul german Olaf Scholz are și el programată o întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova. Momentan, oficialul german se află la Washington. Olaf Scholz, care urmează să se întâlnească cu Joe Biden la Casa Albă, a spus că Moscova ar plăti un „preț mare” în cazul unui atac. Înainte de călătoria sa, Scholz a apărat poziția Germaniei de a nu furniza Kievului arme letale.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă