11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din Ucraina„Arici” versus tancuri: cum se pregătesc civilii din Kiev pentru atac

„Arici” versus tancuri: cum se pregătesc civilii din Kiev pentru atac

În timp ce trupele ruse s-au apropiat joi de capitala Ucrainei Kiev, un șantier noroios dintr-un cartier local era plin de civilii care se pregpătesc de atac. În loc de case și birouri, ei făceau baricade antitanc uriașe, metalice, cunoscute sub numele de „arici”.

Civilii din Kiev se pregătesc de atac

În loc de case și birouri, dezvoltatorul imobiliar KAN realizează acum baricade metalice antitanc gigant și bariere mai mici cu vârfuri care vizează oprirea vehiculelor cu roți. Este considerat încă un exemplu al modului în care civilii ucraineni sprijină trupele regulate în timp ce încearcă să respingă avansul Rusiei.

Dmytro Bilotserkovets este consilierul primarului Kievului, Vitali Klitschoko: „Suntem acum în centrul uneia dintre cele mai mari companii de dezvoltare din oraș și din cauza timpului de război și-au schimbat activitatea și ajută orașul nostru să facă arici antitanc”.

Muncitorii dintr-o fabrică improvizează arme

După ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce Moscova numește „operațiune specială”, Zakhar Povydysh, un maistru, a luat telefonul și a început să sune muncitorii din construcții ai companiei care au rămas în capitală. El a spus că aproape toată lumea s-a oferit voluntar să rămână și să contribuie.

„Să începem cu faptul că în prima zi, odată ce Rusia a atacat cu perfidă Ucraina, când au început să ne treacă granițele, când orașele din apropiere au luat foc, sângele în noi toți, ucrainenii, a început să fiarbă. Am înțeles că noi ca constructorii nu stiau sa lupte, dar puteam fi de folos”.

Muncitorii au salvat barele de armare și grinzile de pe șantierele de construcții pentru a produce apărări cu vârfuri și mobile împotriva vehiculelor cu roți, cum ar fi tancurile.

Până acum, fabrica improvizată, care a început să funcționeze săptămâna trecută, a produs 110 arici mari, potrivit directorului adjunct al companiei. Pe 25 februarie, primarul Kievului și campion la box Vitali Klitschko, a declarat că orașul „a intrat în faza defensivă”. Adjunctul său Andriy Kryschenko a spus că zeci de mii de oameni din capitală au primit arme.

Serhiy Serdyuk, un sudor de cincizeci de ani care lucrează la fabrica de improvizație KAN, este gata să se alăture luptei: “Cu siguranță, cu siguranță. Vom sparge coloana vertebrală a armatei ruse. Am rupt-o deja. Am crăpat-o și o vom sparge.”

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă