23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeInternaționalCoreea de Sud: Un avion rus încalcă spaţiul aerian

Coreea de Sud: Un avion rus încalcă spaţiul aerian

Avionul rus a intrat în spaţiul aerian sud-coreean în apropierea insulei Dokdo, din apropierea coastei de est a Coreii de Sud.

Avionul a părăsit zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene (KADIZ) în jurul orei locale 09:15 (00:15 GMT), după ce a zburat aproximativ trei minute în spaţiul aerian al Coreei de Sud.

Ulterior, în jurul orei locale 09:33 (00:33 GMT), acelaşi avion rus a intrat din nou în spaţiul sud-coreean, unde a zburat aproximativ patru minute.

Este pentru prima dată când un avion militar rus violează spaţiul aerian sud-coreean, deşi Rusia a încălcat ocazional zona de identificare KADIZ. La 20 iunie, două avioane militare ruse au intrat în KADIZ, zburând în această zonă timp de 30 de minute.

Zona de identificare este o zonă declarată de un stat pentru identificarea şi localizarea timpurii a unor avioane străine care se apropie de spaţiul aerian teritorial, scopul fiind de a preveni infiltrarea aparatelor de zbor străine şi ciocnirile accidentale.

Cele mai citite

Vremea 3 octombrie. Temperaturile se schimbă considerabil

Vremea în toată țara pe 3 octombrie 2023Reprezentanții ANM au anunțat că vremea de marți, 3 octombrie 2023, va fi în general frumoasă,...

Am luat un pumn de pastile, am încercat să mă otrăvesc!

"În Grecia e lege că n-ai voie să ții mai mult de 30 de zile un om în arestul poliției. Când m-au arestat...

AUR caută președinte pentru 2024

Astfel, întrebat dacă aceasta informație este adevărată, liderul AUR, George Simion nu a negat dar nici nu a confirmat zvonul lansat, potrivit Realitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies