9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord își finanțează programul de arme cu criptomonede furate

Coreea de Nord își finanțează programul de arme cu criptomonede furate

Coreea de Nord a continuat să-și dezvolte programele nucleare și de rachete balistice în ultimul an, iar atacurile cibernetice asupra schimburilor de criptomonede au fost o sursă importantă de venituri pentru Phenian, potrivit unui extras dintr-un raport confidențial al Națiunilor Unite.

Coreea de Nord își finanțează programul de arme cu criptomonede furate prin atacuri cibernetice.

Se spune că Phenianul a continuat să-și dezvolte programele nucleare și de rachete balistice în ultimul an și că atacurile cibernetice au reprezentat o sursă importantă de venituri.

Potrivit raportului, între 2020 și jumătatea anului 2021, hackerii nord-coreeni au furat peste 50 de milioane de dolari.

Coreea de Nord a extras active digitale în valoare de aproape 400 de milioane de dolari doar anul trecut prin atacuri cibernetice.

În același timp, a spus că a existat o „accelerare marcată” a testării rachetelor de către Phenian.

Statele Unite și alții au declarat vineri că, Coreea de Nord a lansat noi rachete balistice în ianuarie.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

de la bășcălie, la umor și revelație

Influencer: „Dacă vreau să văd o schimbare în lume, în primul rând trebuie să mă schimb eu.” Bianca Adam M-am întâlnit cu doi influenceri,...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

de la bășcălie, la umor și revelație

Influencer: „Dacă vreau să văd o schimbare în lume, în primul rând trebuie să mă schimb eu.” Bianca Adam M-am întâlnit cu doi influenceri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă