5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază lungă...

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune

Regimul comunist de la Phenian anunță că statul nord-coreean a testat cu succes un nou model de rachetă hipersonică, având rază medie și lungă de acțiune.

Noua armă, denumită Hwasong-16B, ar fi o rachetă cu combustibil solid, care ar putea fi lansată mai repede decât cele cu combustibil lichid.

Anunțul privind acest exercițiu a fost transmis de Coreea de Nord în ziua de 3 aprilie 2024. Cu o zi înainte, Japonia și Coreea de Sud anunțau că au detectat o lansare de rachetă, de pe teritoriul Coreei de Nord.

Liderul comunist al Coreii de Nord, Kim Jong-un, a asistat la exercițiul de lansare, care s-a desfășurat în apropiere de capitala țării, Phenian. Comunicatul oficial precizează că racheta a avut un zbor de o mie de kilometri lungime, „a atins primul vârf” la înălțimea de 101,1 kilometri și al doilea la altitudinea de 72,3 kilometri. Testul a fost condus de generalul Jang Chang Ha, care deține funcția de șef al Administrației Rachetelor.

Noua rachetă ar fi concepută pentru a “lovi cu precizie” ținte care se află în Marea Japoniei – pe care Coreea o denumește Marea de Est.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă