Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Nord, 200 milioane dolari din exporturi interzise prin sancţiuni

Regimul de la Phenian continuă să eludeze sancţiunile internaţionale şi a realizat anul trecut venituri de aproape 200 de milioane de dolari din exportul ilegal al unor produse către ţări precum China, Malaysia, Coreea de Sud, Rusia, Siria, Myanmar ori Vietnam.

Rl online 0 comentarii

03.02.2018 - 12:39

Coreea de Nord "a continuat să exporte aproape toate produsele interzise de rezoluţii, realizând venituri de aproape 200 de milioane de dolari între ianuarie şi septembrie 2017", se afirmă într-un raport al experţilor ONU, potrivit site-ului postului France 24.

Phenianul a livrat cărbune către clienţi din China, Malaysia, Coreea de Sud, Rusia şi Vietnam folosind "o combinaţie de tehnici multiple de evaziune, rute şi tactici înşelătoare", explică experţii ONU.

Aceştia au constatat că regimul nord-coreean "încalcă deja cele mai recente rezoluţii prin exploatarea lanţurilor globale de aprovizionare cu petrol, complicitatea unor cetăţeni străini, înregistrarea de companii offshore şi a sistemului bancar internaţional".

Experţii ONU au mai indicat că Siria şi Myanmarul continuă să coopereze cu Phenianul în cercetarea din domeniul militar. Coreea de Nord este vizată de sancţiuni ONU încă din anul 2006, din cauza testelor nucleare şi balistice. Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a înăsprit anul trecut sancţiunile împotriva Coreei de Nord, după ce Phenianul a intensificat ritmul testelor nucleare şi balistice în 2017.

 

 

 

 

 

Comentarii

loading...