Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Columbia: 5 soldați uciși într-o ambuscadă

Cinci militari columbieni au fost ucişi într-o ambuscadă în apropiere de localitatii Cumbitara, în sud-vestul tarii, conform EFE.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2019 - 18:14

"Sunt cinci soldaţi morţi", a declarat pentru EFE o sursă din Ministerul Apărării, care a precizat că a avut loc "o confruntare armată" lângă satul Santa Rosa, care face parte din Cumbitara, localitate situată într-o zonă montană din Narino (sud-vest).

Un responsabil al administraţiei din Narino a detaliat că soldaţii au fost asasinaţi atunci când disidenţi din frontul 29 al gherilei FARC au blocat camionul în care se aflau militarii.

În respectivul departament acţionează disidenţi din FARC, Armata de Eliberare Naţională (ELN) şi grupări cu origine paramilitară axate pe traficul de droguri.

Ambuscada contra militarilor a coincis cu sosirea în ţară a ambasadorilor Consiliului de Securitate al ONU pentru a evalua starea procesului de pace semnat cu FARC în noiembrie 2016.

Reprezentanţii Consiliului de Securitate se vor întâlni vineri la Bogota cu preşedintele columbian, Ivan Duque, şi cu organizaţiile societăţii civile, iar sâmbătă au în program vizita la unul din centrele teritoriale de formare şi reintegrare, unde vor discuta cu foştii luptători de gherilă care au renunţat la arme.

Comentarii

loading...