-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalCinci militari ai SUA au murit într-un accident de elicopter, în Marea...

Cinci militari ai SUA au murit într-un accident de elicopter, în Marea Mediterană

Cinci militari ai Statelor Unite au murit în urma unui accident de elicopter, care a căzut în Marea Mediterană, a anunțat Departamentul american al Apărării.

“Deplângem pierderea tragică a cinci militari americani în timpul unui accident de antrenament în Marea Mediterană, în seara de vineri”, a anunțat secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, conform unui comunicat transmis de Departamentul Apărării.

Comunicatul Pentagonului poartă data de 12 noiembrie 2023. Rezultă că accidentul s-ar fi produs în seara de 10 noiembrie 2023. Intervalul de timp dintre momentul accidentului și momentul anunțului difuzat de Pentagon a fost necesar, probabil, pentru a recupera din mare trupurile celor cinci militari.â

Surse neoficiale citate de presa din SUA afirmă că militarii decedați făceau parte din Forțele Speciale.

Potrivit unui comunicat transmis, la începutul lunii noiembrie 2023, de Forțele Navale ale SUA (US Navy), două portavioane ale SUA însoțite de grupuri de luptă se află în această perioadă, simultan, în estul Mării Mediterane. Cele două portavioane sunt USS Gerald R. Ford și USS Dwight D. Eisenhower.

Statele Unite au trimis această uriașă forță militară în estul Mediteranei în contextul războiului care se desfășoară între Israel și gruparea teroristă Hamas. Unul dintre obiectivele Statelor Unite este să convingă Hamas să elibereze toți ostaticii pe care îi ține prizonieri în Fâșia Gaza.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă