Foto: arhivă

Cifre crunte în ultimul raport al ONU. Zeci de mii de persoane au fost puse pe drumuri în Siria

Circa 60.000 de persoane au fost strămutate în ultimele săptămâni ca urmare a numeroaselor bombardamente care au avut loc în zone din provincia Idlib, situată în nord-vestul Siriei, potrivit informaţiilor furnizate vineri de o agenţie a ONU, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

21.12.2019 - 13:20

"Până la 60.000 de persoane au fost strămutate în nord-vestul Siriei, în principal în guvernoratul Idlib, în ultimele săptămâni", a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

De la începutul lunii decembrie, regiuni din sudul şi estul guvernoratului Idlib, ultimul bastion al rebelilor din Siria, au devenit ţinta unor atacuri aeriene frecvente din partea forţelor regimului de la Damasc, susţinute de Rusia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat vineri că peste 400 de atacuri aeriene au ţintit zone locuite de civili în ultimele 24 de ore.

Conform activiştilor din Idlib, ca urmare a bombardamentelor masive, peste 100 de persoane, în majoritate copii, au fost ucise în această săptămână în zonele rurale.

Pe 30 aprilie, guvernul sirian susţinut de aviaţia rusă a început o ofensivă pe scară largă împotriva rebelilor din provinciile învecinate Hama şi Idlib, obligând mii de persoane să îşi părăsească locuinţele.

ONU a estimat că mai mult de 400.000 de persoane au fost strămutate de la începerea acestor atacuri violente.

Citește totul despre:

#onu #siria #lazi

Comentarii