Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ciclonul Trevor loveşte nordul Australiei cu vânturi de 250 km/h

Ciclonul Trevor s-a abătut sâmbătă dimineaţă asupra nordului Australiei cu vânturi de 250 km/h care se aşteaptă să producă pagube însemnate în această zonă a ţării, relatează dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

23.03.2019 - 11:03

Având o putere de categoria 4, ciclonul este însoţit de ploi abundente şi de rafale de vânt care au afectat în trecerea sa localitatea Port McArthur din Golful Carpentaria.

Potrivit Biroului Australian de Meteorologie (BOM), "ochiul destructiv" al ciclonului va mătura o zonă de 400 de kilometri în înteriorul teritoriului înainte de a scădea din putere duminică.

BOM a avertizat că ciclonul Trevor ar putea provoca ploi de peste 200 de milimetri în cursul zilei de sâmbătă.

Un alt doilea ciclon de categoria 4 este aşteptat să lovească ţărmul de nord-vest a Australiei duminică dimineaţă.

Ciclonul Veronica este aşteptat să străbată ţărmul Pilbara în dreptul Portului Hedland şi să pătrundă pe uscat în zonele Marble Bar şi Tom Price.

Armata şi poliţia au evacuat deja preventiv în cursul zilei de vineri un mare număr de locuitori din Teritoriul de Nord şi din statul vecin Queensland.

Potrivit BOM, ciclonul Trevor poate provoca "maree periculoase" şi afecta localităţile riverane. Precipitaţiile abundente pot provoca de asemenea inundaţii în Teritoriul de Nord şi în Queensland.

Meteorologul Jonathan Howe a explicat că cel de-al doilea ciclon, Veronica, ar putea afecta duminică centrul minier din Port Hedland. Ciclonul este însoţit de rafale de vânt puternice care ar putea provoca valuri de peste patru metri.

"Ne-am putea confrunta cu ample inundaţii în întreaga regiune", a avertizat Jonathan Howe.

Comentarii

loading...