Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China: Dezastrele naturale au afectat peste 70 de milioane de persoane

Dezastrele naturale din China au afectat circa 71,8 milioane de persoane de la începutul lunii iunie, lăsând în urmă 627 morţi sau dispăruţi, ne spune Xinhua

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2019 - 19:26

Prin distrugerea caselor şi a culturilor, intemperiile au provocat pierderi economice directe de 215,3 miliarde de yuani (circa 30,5 miliarde de dolari americani) de la 1 iunie, a precizat joi ministerul, într-o conferinţă de presă.

Mai multe furtuni şi inundaţii au făcut ravagii în sudul ţării, în timp ce, în est, taifunuri puternice au provocat daune substanţiale.

Pentru a minimiza daunele şi a sprijini reconstrucţia post-dezastru, China a alocat un total de 3,49 miliarde de yuani din bugetul central regiunilor afectate de intemperii.

Ministerul a precizat că impactul dezastrelor naturale a fost mai mic decât nivelul mediu înregistrat în aceeaşi perioadă în ultimii cinci ani.

Comentarii

loading...