19.1 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeInternaționalChina: 42 de morţi şi 9 dispăruţi în urma unei alunecări de...

China: 42 de morţi şi 9 dispăruţi în urma unei alunecări de teren

Alunecarea de teren s-a produs marţi seara într-o localitate din apropierea oraşului Liupanshui, la circa 2.300 de kilometri de Beijing, în provincia montană Guizhou.

“Operaţiunile de salvare au fost oprite (duminică), 28 iulie, la ora 23:30 (15:30 GMT)”, au declarat autorităţile provinciale, justificând această decizie prin riscul de alunecări de teren pentru salvatori sau probabilitatea scăzută de a mai găsi supravieţuitori.

“În total, 11 persoane au fost găsite în viaţă şi spitalizate, 42 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 9 sunt date dispărute”, se precizează în comunicatul publicat pe site-ul provinciei Guizhou.

Televiziunea publică CCTV a difuzat în ultimele zile imagini cu salvatori şi excavatoare care încercau să găsească posibili supravieţuitori sub un morman imens de pământ.

Guvernul chinez a alocat 30 de milioane de yuani (3,9 milioane de euro) pentru operaţiunile de căutare şi de relocare a victimelor dezastrului, a informat agenţia de presă oficială Xinhua.

Alunecări de teren se produc cu regularitate în zonele rurale şi montane din China, în special în timpul ploilor torenţiale.

Cele mai citite

Mesaj RO-ALERT privind prezenţa unui urs într-o gospodărie din Piatra-Neamț! Situație disperată în județ

"La ora 09:10 a fost semnalată prezenţa unui urs într-o gospodărie situată pe strada Pârâul Doamnei, în municipiul Piatra-Neamţ. A fost transmis mesaj...

Modificări importante pentru șoferii Uber și Bolt, dar și pentru clienți. Ce se pregătește la nivel european?

Modificarea legislației europene ar putea afecta companiile de ridesharing, iar șoferii Uber sau Bolt vor trebui să respecte alte reguli, deoarece nu vor...

Ciolacu, despre noua materie din școli Istoria Holocaustului. VIDEO

Predarea în şcoli a cursului "Istoria Evreilor. Holocaustul" va contribui la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a istoriei, culturii şi tradiţiilor evreilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies