16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalCele mai tari festivaluri ale verii

Cele mai tari festivaluri ale verii

Surprizele se ţin lanţ în această vară pentru pasionaţii de muzică de toate genurile. Sute de concerte, dar şi târguri, expoziţii şi proiecţii vor avea loc în cadrul celor mai importante festivaluri muzicale din România. Biletele sunt destul de scumpe, dar organizatorii oferă reduceri pentru cei care îşi cumpără abonamente pe toată durata festivalurilor, pentru grupuri sau elevi şi studenţi. România liberă vă prezintă cele mai importante festivaluri ale verii.

B’ESTFEST Summer Camp (1-3 iulie)

Peste 50 de trupe şi DJ români şi internaţionali vor concerta în perioada 1-3 iulie în cadrul festivalului B’ESTFEST Summer Camp. Afişul festivalului include nume precum Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, LAMB, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly, Hadouken!, Caspa, NAPT sau Nero.

Pe marginea lacului Pasărea din nordul Bucureş-tiului vor fi amplasate multe terase şi baruri, un parc de distracţii, terenuri de sport, magazine de haine, astfel încât toată lumea să se distreze. Un bilet de o zi costă 125 de lei, iar un abonament pentru toate cele trei zile, 265 de lei.

Rock the City (1-3 iulie)

A treia ediţie a festivalului Rock the City va aduce la Bucureşti pe 1, 2 şi 3 iulie trupe de rock renumite, precum Whitesnake, Judas Priest, Prodigy, Mike and The Mechanics. În plus, Papa Roach va veni pentru prima dată în România. Organizatorii au pregătit multe surprize şi petreceri în Piaţa Constituţiei pe perioada concertului. Preţul unui bilet pentru o zi este 135 de lei, iar un abonament de trei zile costă 245 de lei.

Peninsula (25-28 august)

Participanţii la a IX-a ediţie a festivalului Peninsula din perioada 25-28 august vor avea parte de peste 70 de concerte şi petreceri, pe malul Mureşului, lângă Complexul de Agrement Weekend. În prima zi a festivalului va urca pe scenă trupa germană de rock Guano Apes, iar în zilele următoare fanii muzicii electro îi vor putea asculta pe Reality Engine şi Stereo Palma. Printre trupele româneşti care participă la festival se numără Şuie Paparude, R.O.A., Grimus. Biletele de o zi şi abonamentele pot fi cumpărate la preţuri promoţionale de 80 de lei şi, respectiv, 199 de lei până pe 24 august.

Summer Well (13- 14 august)

În perioada 13-14 august, pe Domeniul Ştirbei din Buftea va avea loc prima ediţie a festivalului Summer Well. Festivalul va oferi două zile pline de concerte live, dar şi proiecţii de filme, expoziţii şi alte evenimente-surpriză.

Interpol este una dintre cele mai importante trupe care vor concerta la Buftea, alături de Chew Lips, Graffiti6, Mystery Jets, Noisettes, Plan B, Alex Clare, Chapel Club, The Wombats şi mulţi alţii. Un abonament pentru toată durata festivalului costă 99 lei. Transportul Bucureşti-Buftea, tur şi retur, va fi asigurat pe toată durata festivalului de către organizatori.

Stufstock Rockarte (21-29 august)

Aflat la a noua ediţie, festivalul Stufstock va avea loc în vara aceasta între 21 şi 29 august, pe plaja din Vama Veche. Sub denumirea Stufstock Rockarte, festivalul va include, pe lângă concertele de muzică rock, proiecţii de filme, piese de teatru şi workshopuri de muzică şi fotografie.

Trupele câştigătoare ale concursului Newcomers din cadrul Stuffstock 2010 – White Walls, The dAdA şi East Roots – vor deschide, la vară, concertele care vor avea loc pe scena principală a festivalului.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Condiția lui Iohannis pentru a ceda Ucrainei un sistem Patriot. România oferă sprijin militar Ucrainei doar dacă nu afectează propria apărare

Președintele Iohannis spune că ar fi acceptat, în principiu, cererea președintelui Biden ca România să cedeze Ucrainei unul dintre sistemele sale antiaeriene Patriot, pe...

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...
Ultima oră
Pe aceeași temă