18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalCehov, sărbătorit la TVR, la 155 de ani de la naștere

Cehov, sărbătorit la TVR, la 155 de ani de la naștere

Pentru a marca împlinirea a 155 de ani de la naşterea marelui dramaturg Anton  Pavlovici Cehov, Televiziunea Română va difuza pe tot parcursul anului 2015 piese ale cunoscutului autor rus. Astăzi, de la ora 20.10, la TVR 2, puteţi urmări una dintre creațiile lui A.P. Cehov – „Nunta“.

Regia artistică este semnată de Beatrice Rancea, care la momentul montării spectacolului (premiera tv a avut loc în 1994) era studentă a Academiei de Teatru și Film (în prezent, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“), la clasa profesorilor Tudor Mărăscu și Mihai Manolescu.

Anul acesta U.N.A.T.C. împlinește 65 de ani de existență, fiind înființat în 1950 sub numele de Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ (I.A.T.C.). Spectacolul cu piesa „Nunta“, pe care iubitorii de teatru îl vor putea urmări luni la TVR 2, este o producție A.T.F. și reprezintă una dintre mărturiile celor care au absolvit studiile prestigioasei instituții de învățământ superior dedicate teatrului și filmului.

Drama îi are în centru pe Dașenka și pe Epaminond Maximovici Aplombov, mirii unei nunți care se transformă treptat într-un spațiu de conflicte, mai mult sau mai puțin declarate, între ceilalți participanți la „fericitul“ eveniment.

Părinții miresei, Nastasia Timofeevna și Evdokim Zaharovici Jigalov, se pârăsc reciproc în fața propriei fiice, iar mirele devine furios atunci când pretențiile lui și promisiunile socrilor rămân neonorate. Totul însă pare să fie uitat atunci când la nuntă își face apariția un mult-așteptat, dar fals general…

Spectacolul „Nunta“ de A.P. Cehov face parte din seria montărilor pe care TVR le-a programat în acest an pentru a marca 155 de ani de la nașterea lui A.P. Cehov, la 29 ianuarie 1860.

Alături de spectacole valoroase din Arhiva de Aur a TVR, telespectatorii vor putea urmări și ecranizările altor capodopere cehoviene, printre care „Salonul 6“, regia: Vitalie Lupașcu, și „Trei surori“, regia: Dominic Dembinski, preluare de la Teatrul de Stat din Constanța.   

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă