Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CEDO dispune ca Italia să plătească daune Amandei Knox, acuzată pe nedrept de crimă

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut Italiei să îi plătească daune de 18.400 de euro Amandei Knox din cauza faptului că poliţia nu i-a furnizat asistenţă legală şi un translator în timpul chestionărilor din 2007 în cazul morţii colegei sale de apartament.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 16:50

Tribunalul din Strasbourg a hotărât că Italia trebuie să îi plătească lui Knox 10.400 de euro ca daune şi încă 8.000 de euro pentru a acoperi costurile procesului. Condamnările lui Knox pentru crimă şi agresiune sexuală au fost anulate, însă ea a fost găsită vinovată de un tribunal italian pentru că a făcut o acuzaţie nefondată, susţinând că altcineva este vinovat pentru crimă, relatează The Guardian.

Cazul lui Kercher, o studentă la Universitatea din Leeds venită pentru un an în Umbria, a stârnit atenţia presei internaţionale timp de mai mulţi ani. Knox, colega de apartament a lui Kercher şi fostul ei prieten italian Raffaele Sollecito au fost acuzaţi iniţial de crimă şi agbresiune sexuală. Kercher a fost înjunghiată în gât.

În următorul an Knox a fost acuzată şi pentru o acuzaţie nefondată pentru că a sugerat că altă persoană ar trebuie să fie suspecta. Detectivii italieni au susţinut că a încercat să îşi ascundă responsabilitatea pentru atac prin a da vina pe altcineva.

În 2009, Knox a fost găsită vinovată de un tribunal italian pentru că a falsificat o intrare prin efracţie în apartamentul său din Perugia, crimă, agresiune sexuală şi defăimare. Ea a fost condamnată la 26 de ani de închisoare iar prietenul ei, găsit şi el vinovat, la 25 de ani.

Ambii au făcut apel. În 2011, tribunalul de apel din Perugia i-a achitat pe amândoi de acuzele grave, însă a menţinut condamnarea lui Knox privind acuzaţia nefondată.

Knox face apel faţă de această condamnare susţinând că nu a primit un translator, că a fost abuzată de poliţia italiană şi supusă unor presiuni psihice în timpul arestului.

Judecătorii CEDO au afirmat că tribunalul nu are dovezi că Knox a fost supusă unor tratamente „inumane sau degradante”. Ei au precizat că guvernul italian nu a putut dovedi că accesul restricţionat la un avocat al lui Knox nu a afectat „corectitudinea procedurilor”.

Comentarii

loading...