13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalCe nu ştiaţi despre Ozzy Osbourne, droguri, Black Sabbath şi cei cinci...

Ce nu ştiaţi despre Ozzy Osbourne, droguri, Black Sabbath şi cei cinci copii ai artistului

Procesul de reabilitare prin care a trecut fostul solist al trupei Black Sabbath, după ani de dependenţă de droguri şi de alcool, l-a determinat pe fiul acestuia să facă un film despre viaţa tatălui său, scrie telegraph.co.uk.

Rockerii din lumea întreagă vor fi iertaţi dacă îşi închipuie că ştiu deja tot ce se putea şti despre Ozzy Osbourne, chiar dacă viaţa sa părea că a devenit complet transparentă odată cu reality show-ul The Osbournes.

Filmul “God bless Ozzy Osbourne” trece de imaginea consacrată a starului rock şi aprinde reflectoarele asupra unui om luptându-se cu complexele şi cu lipsa respectului de sine, încovoiat sub presiunea problemelor.

Pelicula a fost concepută şi produsă de fiul acestuia, Jack, adolescentul problemă din clanul Osbourne, care a cunoscut faima după reality-show-ul familei sale primind un post ca prezentator TV şi ca vedetă a show-ului ITV2, Adrenaline Junkie.

“Publicul are dreptul să se întrebe “Ce mai este de ştiut despre Ozzy?” Exact despre asta vorbim. Nimeni nu a spus de fapt niciodată nimic despre John [numele real al lui Ozzy] Tot ce aţi văzut despre Ozzy s-a concentrat pe starul rock. Scopul era să eliminăm misterul şi să arătăm de fapt cine este el, ce fel de viaţă a dus în realitate. De fapt, titlul original al filmului era John,” spune Jack, citat de Telegraph.

Producţia “God bless Ozzy Osbourne” urmăreşte traseul acestuia începând din copilărie când împărţea acelaşi dormitor cu cinci fraţi într-un apartament minuscul din Aston. 

Ozzy relatează destul de critic totul despre începuturile trupei care avea să de devină piatra de temelie a heavy-metal-ului. A intrat în Black Sabbath în adolescenţă doar pentru că deţinea aparatura necesară. Povestea a început de la filmele horror. Membrii Black Sabbath mergeau la cinematograful de vis-à-vis de sala lor de repetiţii la orice film de groază care rula. “Şi atunci ne-am gândit ‘hai să facem muzică de filme horror‘,” relatează Osbourne.

După ce vânzările albumului lor de debut au explodat, Ozzy s-a trezit în mijlocul unui univers scump, strălucitor şi plin de lux, dar simţea că nu merită toate acestea.

“Era foarte nesigur pe el însuşi. Dar fusese aruncat pe scenă şi devenise un muzician cu un succes incredibil care, în timp, îşi pusese la punct un sistem elucubrant in care se autodistrugea încercând să îşi mascheze nesiguranţa,” apune filu său, Jack.

Jack Osbourne, care s-a confruntat la rândul său cu consumul de droguri la vârsta de 18 ani, nu se fereşte de la a scoate la iveală lucrurile care ştirbesc din imaginea tatălui său. Acesta povesteşte cum, din cauza dependenţei de cocaină mult mai grave decât a colegilor săi de trupă, Ozzy a fost dat afară din Black Sabbath. Moartea violentă a chitaristului Randy Rhoads l-a îngropat pe Ozzy într-o depresie care a dus la dezvoltarea dependenţei de alcool, chiar în perioada în care reality-show-ul The Osbournes era filmat la el acasă.

Declaraţiile lui Sharon şi ale lui Kelly , soţia respectiv fiica starului, sunt marcate în acest film de o incredibilă sensibilitate. De asemenea, Jack a petrecut un an şi jumătate să o convingă şi pe sora sa mai mare, Aimee – care a refuzat să fie parte a showului The Osbournes – să participe la acest film. Fiul cel mic al fostului lider Black Sabbath a reuşit să obţină mărturii şi de la cei doi copii ai lui Ozzy din prima căsătorie, Jessica şi Louis.

Pe lângă toate experimentele şocante ale lui Osbourne – când a urinat pe un monument istoric sau când a muşcat capul unui porumbel – care sunt prezentate în noua peliculă, cea mai importantă revelaţie generată de noul film este imaginea creată de cei cinci copii, care toţi spun că Ozzy nu a fost un tată bun pentru niciunul dintre ei în copilărie şi că toate amintirile lor sunt despre un tată drogat sau complet absent.

Filmul este ca o spovedanie, şi vine să susţină imaginea unui Ozzy complet refăcut, vorbind lucid despre viaţa sa care acum a luat o turnură normală.

“Tata ajunsese foarte rău. Dar a reuşit să depăşească acel moment. Doar pentru că nu a fost un tată bun, nu înseamnă că acum nu este. Este. Şi regretă timpul pe care l-a pierdut în tinereţe, în nebunia sa de atunci. Am vrut să subliniez şi să sărbătoresc asta. Eram frustrat că lumea îl percepe în continuare altfel decât este. Chiar s-a schimbat şi şi-a dat viaţa complet peste cap, într-un sens bun, la 60 de ani. Nu mulţi reuşesc aşa ceva,” povesteşte Jack.

Jack recunoaşte că s-a contrat de multe ori cu cei doi regizori care s-au ocupat de acest film, dar în final a reuşit să scoată la iveală ce îşi dorea, prin acest film.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă