13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalCe ne așteaptă la „Untold“

Ce ne așteaptă la „Untold“

Clujul a intrat în febra pregătirilor pentru Untold. Festivalul clujean este cel mai mare eveniment muzical din România, iar organizatorii se așteaptă la aproximativ 250.000 de participanți. Festivalul va debuta în stil mare, cu o petrecere care va fi organizată la 10.000 de metri altitudine. 140 de persoane vor participa la un zbor între București și Cluj-Napoca, cu un avion Boeing 737 personalizat cu simbolurile Untold, în care va fi organizată o petrecere aparte. De asemenea, din principalele orașe ale țării vor pleca spre Cluj autocare personalizate cu Untold, a anunțat fondatorul festivalului, Bogdan Buta.

Festivalul va aduce în acest an pe aceeaşi scenă Top 5 DJ ai lumii. Este vorba de Armin Van Buuren, Tiesto, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike şi Martin Garrix. Pe lângă aceștia, în perioada 4-7 august, alți peste 150 de artişti internaţionali vor urca pe scenele Untold.

Fără bani la Untold

Organizatorii festivalului au precizat că nu vor fi folosiți banii la Untold. Cei care vor dori să își cumpere mâncare sau băutură vor putea face acest lucru cu ajutorul a 50.000 de carduri contactless sau a 20.000 de brățări contactless, care pot fi încărcate cu orice sumă. De asemenea, 20.000 de carduri vor fi preîncărcate cu suma de 100 de lei. O băutură răcoritoare va costa 6 lei, o bere la pahar va costa 7 lei, iar una la doză va avea prețul de 8 lei. De asemenea, vor exista noi reguli de securitate. ”Pres-chimbarea biletelor în brăţara de festival se face începând cu data de 3 august la zona de check in, de la singura intrare în festival, amplasată în Parcul Central dinspre Opera Maghiară. Aceasta este singura zona în care festivalierii pot schimba biletele sau abonamentele in brăţări. Cei care doresc să-şi achiziționeze bilet de 1 zi în perioada festivalului pot să o facă de la cele cinci case de bilete de la intrarea in festival. 

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genţi, poşete, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alţi participanți”, spun organizatorii.

Ei mai spun că este permis accesul publicului cu medicamente, insulină, picături de uz medicinal sau spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt prrmise doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia şi cu maxim o doză zilnică. De asemenea este permis accesul cu borsete şi steaguri susţinute de beţe telescopice.

Echipaj de 5.000 de oameni

Peste 5.000 de persoane lucrează în producţia efectivă a festivalului Untold, dintre care peste 1.200 sunt voluntari, un număr mult mai mare decât la prima ediţie. În ceea ce priveşte logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 200 de camioane necesare pentru transportul logistic, peste 350 de toalete suplimentate faţă de cele oferite de infrastructura locurilor unde vor avea loc evenimentele. Scena principal este mult mai mare decât cea de anul trecut, are 28 de metri înălţime şi peste 120 de metri baza. ”Puterea instalată de energie electrică la mainstage depăşeşte 2.500 kW, asta înseamnă consumul lunar de energie a cinci comune mari din România.  La această scenă au fost folosite nici mai mult şi nici mai puţin de 35 km de cabluri electrice, de fibră optică şi de semnal sunet şi video. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 8 km de gard”, mai spun organizatorii.

Restricţii de circulaţie

Pentru buna desfăşurare a festivalului, Primăria Clujului a decis închiderea temporară a circulaţiei pe următoarele străzi: Aleea Stadion – din 30 iulie, ora 01:00 până în 9 august, ora 22:00; George Coşbuc, de la str. Splaiul Independenţei până la intersecţia cu str. Cardinal Iuliu Hossu – din 2 august ora 01:00 până în data de 8 august ora 23:00; Splaiul Independenţei – de la podul Garibaldi până la intersecţia cu pod Napoca – din data de 2 august, ora 01:00, până în data de 8 august, ora 23:30; Splaiul Independenţei, de la podul Garibaldi până la intersecţia cu str. George Coşbuc, cu excepţia CTP – în data de 9 august între orele 00:00-23:00.

Peste 600 de polițişti din toate structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române, 400 de jandarmi, dar şi 125 de poliţisti locali vor asigura liniştea şi siguranţa în acest an la Festivalul Untold. În plus vor exista şi 500 de agenţi de securitate privaţi care vor activa în perimetrul evenimentului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj va avea două spitale de campanie, unul amplasat în zona stadionului Cluj Arena şi unul de rezervă. De asemenea toate camerele de gardă ale tuturor spitalelor din Cluj-Napoca, dar şi din judeţ vor fi deschise pentru sprijin medical, în caz de nevoie. 

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...
Ultima oră
Pe aceeași temă