24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalCasa Albă: Venezuela a eliberat 2 americani reținuți

Casa Albă: Venezuela a eliberat 2 americani reținuți

Guvernul venezuelean a eliberat doi americani, inclusiv un executiv petrolier întemnițat alături de colegi de mai bine de patru ani, pentru că încearcă să îmbunătățească relațiile cu administrația Biden pe fondul războiului Rusiei cu Ucraina, a anunțat Casa Albă marți seară, notează AP News.

Gustavo Cardenas a fost eliberat în urma unei vizite secrete de weekend în Venezuela a unor înalți oficiali ai administrației Biden, prima călătorie la Casa Albă de mai bine de două decenii. De asemenea, a fost eliberat Jorge Alberto Fernandez, care a fost arestat anul trecut pentru ceea ce Casa Albă a descris drept „acuzații false”.

„Acești bărbați sunt tați care au pierdut timp prețios cu copiii lor și cu toți cei pe care îi iubesc, iar familiile lor au suferit în fiecare zi din absența lor”, a spus președintele Joe Biden într-o declarație.

Bărbații au ajuns acasă în SUA, a declarat miercuri dimineață secretarul de stat Antony Blinken.

Comunicarea a venit la câteva ore după ce președintele venezuelean Nicolás Maduro a semnalat interesul pentru îmbunătățirea relațiilor într-un moment în care invazia Rusiei în Ucraina a stârnit îngrijorări în Statele Unite cu privire la creșterea prețurilor la gaze. Într-o declarație, el a părut să indice că este dispus să accepte cererile SUA de a relua negocierile cu oponenții săi ca prim element de construcție pentru orice scutire de la sancțiunile americane care pedepsesc națiunea OPEC de ani de zile.

Oficialii americani nu au detaliat alte rezultate specifice ale discuțiilor, dar au spus că anunțul reflectă luni de construire a relațiilor, în special care îl implică pe Roger Carstens, trimisul prezidențial special al administrației pentru discuțiile privind ostaticii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

1 Octombrie, ziua internațională a cafelei

Prima zi din octombrie marchează Ziua Internațională a Cafelei - o sărbătoare creată de Organizația Internațională a Cafelei în 2014 pentru a sărbători iubitorii...

Ciucă spune că problemele persoanelor vârstnice sunt în atenția Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor, în care afirmă că problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului, căutându-se soluţii...
00:01:31

VIDEO: Oficialii militari din Burkina Faso anunță dizolvarea guvernului

Căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de...
Ultima oră
Pe aceeași temă