Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cartierul Roşu din Amsterdam ar putea să dispară

Femke Halsema, prima femeie aleasă primar la Amsterdam, a anunţat noile planuri de reformă a cartierului cu felinare roşii şi a celebrelor vitrine în care prostituatele îşi aşteaptă clienţii, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2019 - 23:30

Halsema a sugerat, printre altele, încetarea folosirii vitrinelor, precum şi alte măsuri care ar constitui cea mai radicală reformă a comerţului cu sex din Amsterdam, la aproape două decenii după legalizarea prostituţiei în Olanda. Ea a susţinut că schimbările sunt necesare din cauza mutaţiilor sociale, inclusiv a extinderii traficului de persoane şi a creşterii numărului de turişti care vizitează cartierul plăcerilor. Aceştia fotografiază cu telefoanele femeile din vitrine şi difuzează imaginile online.

"Cred că multe din femeile care lucrează acolo se simt umilite, batjocorite şi acesta este unul din motivele din care ne gândim la schimbări", a declarat primăriţa.

Sunt luate în discuţie patru posibilităţi: interzicerea expunerii în vitrine, introducerea unui sistem de autorizare pentru lucrătorii care apar în vitrine, reducerea numărului de bordeluri ca şi relocarea spaţiilor în care sunt oferite servicii speciale în alte zone din oraş.

Printre opţiunile luate în calcul în raportul intitulat ”Viitorul Prostituţiei în Vitrină în Amsterdam” se numără şi o propunere care priveşte realizarea unei ”zone erotice urbane” care ar avea o poartă clar marcată, ca la Hamburg.

Opţiunile vor fi prezentate locuitorilor şi investitorilor din oraş în cadrul unor întâlniri la primărie înaintea alegerii unei soluţii care va fi supusă votului în consiliul local.

Primarul a arătat că nu se încearcă interzicerea prostituţiei. ”Am legalizat prostituţia pentru că am crezut şi încă mai credem că prostituţia legală oferă unei femei ocazia de a fi independentă, autonomă. Criminalizarea prostituţiei a fost preferată în Statele Unite şi cred că expune femeile unor riscuri în plus”.

Rezultatele unui sondaj recent au arătat că 80% dintre persoanele care oferă servicii sexuale spun că faptul că turiştii se "holbează" la ele le afectează negativ afacerile, iar consilierii municipali au sugerat anul trecut să mute acest cartier în altă parte a oraşului.

Reuters citează şi reacţii ale lucrătoarelor sexuale care nu sunt atât de încântate de propunere: ”Dacă vor închide vitrinele, toate lucrătoarele sexuale vor intra în umbră şi va fi nevoie de mult mai mulţi oameni pentru a regla acel lucru. Nu cred că o să meargă”, spune Foxxy Angel, care a explicat faptul că preferă să lucreze în vitrină şi să îşi privească în ochi clienţii înainte să îi aleagă. Aceeaşi persoană a recunoscut faptul că au fost probleme cu unele grupuri de turişti: ”turiştii nu ştiu cum să se poarte în această zonă”, a spus Angel, care este membră a PROUD, un sindicat care apără interesele lucrătorilor sexuali.

 

Comentarii

loading...