16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalCanada ia în considerare interzicerea armelor de mână și armelor de asalt

Canada ia în considerare interzicerea armelor de mână și armelor de asalt

Liderul liberal a încredinţat această misiune ministrului pentru securitatea frontierelor şi reducerea criminalităţii organizate, Bill Blair, numit în acest nou post la remanierea de la mijlocul lunii iulie, potrivit scrisorii de mandat difuzate de guvernul de la Ottawa.

Din categoria armelor de mână fac parte revolverele şi pistoalele, în timp ce armele de asalt sunt puştile automate sau semiautomate, printre care şi celebrele AK-47. Cele două categorii de arme nu sunt în general folosite la vânătoare.

Chiar dacă fenomenul este departe de amploarea celui din SUA, „violenţele cu arme de foc s-au înmulţit în ultimii cinci ani” în Canada, a declarat la începutul lunii ministrul securităţii publice, Ralph Goodale, după un incident soldat cu patru morţi la Fredericton, în estul ţării.

Potrivit Institutului naţional de Statistică, 7.700 de canadieni au fost victime, în 2017, ale unei infracţiuni cu violenţă care a implicat o armă de foc, continuând o tendinţă începută în 2013.

Toronto, cel mai mare oraş din ţară, este în mod special afectat, în această metropolă înregistrându-se de la începutul anului 279 de incidente armate, faţă de 225 în tot anul 2017 şi faţă de 122 în 2014, conform cifrelor anunţat luni de poliţie.

Guvernul liberal condus de Justin Trudeau a înăsprit în martie condiţiile pentru deţinerea de arme de foc, dar fără a se angaja să reintroducă un sistem naţional care să facă obligatorie înregistrarea tuturor armelor. Un astfel de sistem fusese abolit de conservatori conduşi de Stephen Harper, aflaţi la putere între 2006 şi 2015.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă