15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBritanicii recuperează teren în lupta cu virusul

Britanicii recuperează teren în lupta cu virusul

Toate şcolile din Marea Britanie se vor închide începând de vineri după-amiază, pe termen nedeterminat, pentru a ajuta la limitarea epidemiei de COVID-19, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, potrivit Reuters.

”După ce toate şcolile îşi vor închide porţile vineri după-amiază, ele vor rămâne închise până la noi ordine; aceasta va fi valabil pentru toţi copiii, exceptându-i pe cei ai lucrătorilor esenţiali şi acolo unde copiii sunt foarte vulnerabili”, a declarat ministrul în parlament.

Acelaşi anunţ l-a făcut şi premierul Boris Johnson într-o conferinţă de presă.

„S-a extins mai rapid decât am anticipat”

“Ştiu că situaţia a devenit tot mai dificilă. Am spus anterior că dacă ştiinţa şi recomandarea se vor modifica, în sensul că menţinerea şcolilor deschise nu mai este în interesul copiilor şi al profesorilor, atunci vom acţiona”, a spus Williamson, potrivit News.ro. ”Ne aflăm acum în acest stadiu. Epidemia de coronavirus se extinde într-un ritm mai rapid decât am anticipat”, a arătat ministrul.

Închiderea unui număr atât de mare de şcoli va avea un impact economic şi social major pentru a cincea mare economie din lume. Măsura va afecta vieţile a aproape 9 milioane de copii britanici şi obligă părinţii să stea acasă, în loc să meargă la serviciu. Decizia a fost luată după ce directorii au fost nevoiţi tot mai mult să trimită copiii acasă, prin închiderea totală sau parţială a şcolilor, din cauza deficitului de personal. Iniţial, Marea Britanie a evitat să urmeze exemplul Italiei, Franţei şi Spaniei, care au închis şcolile.

 Britanicii testează cine are imunitate la COVID-19

Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că Serviciul de Sănătate Publică al Angliei (Public Health England’s (PHE)) este foarte aproape de definitivarea unor testări pentru depistarea persoanelor care au imunitate la COVID-19. Aceste testări au capacitatea de a schimba regulile jocului, scrie The Times, întrucât pot oferi informații esențiale despre natura virusului și a bolii pe care o produce. Dincolo de asta, persoanele cu imunitate și-ar putea relua activitățile

Consilierul ştiinţific şef al guvernului de la Londra, Patrick Vallance, a informase de miercuri că Marea Britanie se concentrează pe două tipuri de teste împotriva coronavirusului.

Patrick Vallance a precizat că un test este pentru depistarea coronavirusului, iar al doilea va încerca să vadă dacă o persoană are anticorpi împotriva coronavirusului.

Al doilea tip de test, despre care a anunțat mai nou și Boris Johnson, este unul ”revoluţionar”, a precizat el. Testul privind anticorpii ”avansează foarte repede”, a spus Patrick Vallance, adăugând că guvernul analizează mijloacele ”de a obţine o versiune mult mai răspândită a acestuia”.

Autorităţile sanitare britanice au confirmat miercuri seară 32 de noi decese în ţară cauzate de COVID-19, numărul total morţilor ajungând la 104, dintr-un total de 2.626 de îmbolnăviri.

Premierul britanic Boris Johnson a cerut de luni oprirea tuturor activităţile sociale din Marea Britanie şi a ordonat persoanelor vulnerabile să se izoleze timp de 12 săptămâni, intensificând lupta cu epidemia de coronavirus care se îndreaptă spre perioada de vârf, transmite Reuters.

Johnson a fost criticat pentru că guvernul său a adoptat o strategie mai puţin strictă de combatere a virusului comparativ cu state ca Italia, Franţa şi Spania, care au blocat mare parte din Europa.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă