Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Brazilia: 13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale

13 persoane şi-au pierdut viaţa în statul Pernambuco din nord-estul Braziliei în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren în patru oraşe, conform Xinhua.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2019 - 17:30

Departamentul de pompieri din Pernambuco a confirmat cinci decese în Recife, trei în Olinda şi cinci în Abreu e Lima. Printre persoanele decedate se numără un băiat de 15 ani şi o femeie de 21 de ani.

Ploile torenţiale, care au început să cadă marţi seara, au provocat inundaţii de proporţii, prăbuşirea unor copaci şi alunecări de teren în mai multe oraşe şi au perturbat zona metropolitană Recife, unde locuiesc circa patru milioane de persoane.

Alunecări de teren au avut loc de asemenea în Jaboatao dos Guararapes, însă nu s-au soldat cu victime.

În oraşul Caetes, o persoană a fost salvată de sub dărâmături de serviciile locale de urgenţă, a informat ziarul Folha de Sao Paulo.

Autorităţile locale au suspendat cursurile în şcolile publice şi numeroase persoane au fost evacuate din locuinţe ca măsură de precauţie, fără ca numărul exact al acestora să fie comunicat.

Potrivit protecţiei civile din Recife, 101 milimetri de precipitaţii au căzut în decursul a şase ore. Acest volum reprezintă în mod obişnuit opt zile de ploaie în această perioadă a anului.

Serviciile de meteorologie au anunţat că ploile vor continua în următoarele zile.

Comentarii

loading...