18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăInternaționalBotswana: Un bărbat, ucis de un elefant

Botswana: Un bărbat, ucis de un elefant

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Nokaneng, în districtul Okavango, a confirmat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Bărbatul a suferit răni grave pe tot corpul după ce a fost atacat de un elefant şi a fost găsit mai târziu decedat de un trecător.

De la preluarea funcţiei în aprilie, preşedintele Botswana, Mokgweetsi Masisi, a depus eforturi pentru ridicarea interdicţiei de vânătoare a elefanţilor care, din cauza numărului mare, au intrat în aşezări umane pentru a căuta apă şi hrană.

Interdicţia a fost ridicată acum după consultări cu membri ai comunităţilor şi sezonul de vânătoare se va deschide în curând.

Între timp, Convenţia privind Comerţul Internaţional cu Specii de Faună şi Floră Sălbatică Ameninţate cu Dispariţia (CITES), reunită la Geneva, a respins o propunere de deblocare a comerţului pentru eliminarea stocurilor existente de fildeş.

În Botswana, Namibia şi Zimbabwe trăieşte peste 70% din populaţia totală de elefanţi la nivel mondial.

Cele mai citite

Se încep negocierile pentru încheierea unui tratat de extrădare între România şi Canada

În ședința de Guvern din 23 octombrie, a fost aprobată inițierea negocierilor pentru încheierea unui tratat de extrădare între România și Canada. Această inițiativă...

Alegeri prezidenţiale 2024: TVR propune o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi

Televiziunea Română a găzduit astăzi, 23 octombrie, întâlnirea dintre reprezentanţii candidaţilor la primul tur al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc în luna noiembrie,...

Sondaj Insomar-Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sunt principalii favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor parlamentare, potrivit unui sondaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă