17.2 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeInternaționalBoris Johnson demisionează

Boris Johnson demisionează

Boris Johnson demisionează din funcția de lider al Partidului Conservator și va face o declarație națiunii mai târziu astăzi, anunță presa din Marea Britanie.

Johnson a vorbit cu Sir Graham Brady, președintele Comitetului din 1922 al deputaților conservatori din backbench, și a fost de acord să demisioneze, a declarat o sursă nr. 10.

Un nou lider conservator este de așteptat să fie în funcție până la momentul conferinței Partidului Conservator din octombrie, Johnson fiind așteptat să servească drept premier interimar până atunci.

Un purtător de cuvânt nr. 10 a spus că premierul „va face o declarație în fața țării astăzi”, iar BBC a raportat că este probabil să aibă loc înainte de ora prânzului.

Decizia de a demisiona vine după ce peste 50 de parlamentari conservatori au părăsit Guvernul într-o perioadă de mai puțin de 48 de ore.

Johnson a promis inițial că va continua să lupte, în ciuda cererilor crescânde de a demisiona și a unui val continuu de demisii.

Decizia va lăsa un vid de putere în fruntea Partidului Conservator, candidații la conducere fiind așteptați să înceapă să își declare candidatura în zilele următoare.

Citește și:

Boris Johnson îl concediază pe „șarpele” Michael Gove, în timp ce conservatorii îl îndeamnă pe premier să demisioneze

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Polițiștii vor declanșa proteste stradale în zilele de 6, 7 și 8 iunie

Polițiștii vor declanșa proteste stradale în zilele de 6, 7 și 8 iunie, amenințarea fiind chiar blocarea sistemului. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual...
00:00:21

Biden spune că a vorbit cu Erdogan despre avioanele de luptă F-16 și Suedia

Președintele american Joe Biden a declarat, într-un apel de luni (29 mai), că președintele turc Tayyip Erdogan a repetat dorința Ankarei de a cumpăra...

Consiliul Afaceri Generale al UE face audieri privind statul de drept în Ungaria și Polonia

Consiliul Afaceri Generale al UE, care se reunește la data de 30 mai 2023, va face face audieri privind statul de drept în Ungaria...
Ultima oră
Pe aceeași temă