3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeInternaționalBoris Johnson, criticat de irlandezi după ce a promis scutirea militarilor de...

Boris Johnson, criticat de irlandezi după ce a promis scutirea militarilor de urmărirea penală

Înaintea alegerilor generale din 12 decembrie, conservatorii lui Johnson s-au angajat să introducă o legislaţie care să asigure că “legile destinate guvernării pe timp de pace nu sunt aplicate personalului angajat în operaţiuni militare”, aminteşte DPA, conform Agerpres.

De asemenea, un nou guvern conservator “îi va proteja pe foştii soldaţi de revendicări ofensatoare”, ca parte a unui pachet de măsuri de care să beneficieze veteranii militari, a declarat partidul.

“Este foarte important să continuăm să-i sprijinim pe veteranii noştri şi să le mulţumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi”, a postat Johnson luni pe Twitter.

Alte prevederi includ măsuri suplimentare de îngrijire a copilului pentru familiile militarilor, garantarea de interviuri pentru angajare în sectorul public pentru veterani şi stimulente fiscale pentru întreprinderi vizând angajarea veteranilor.

Sinn Fein şi alţi promotori continuă să facă eforturi pentru urmărirea penală a soldaţilor britanici implicaţi în moartea civililor în deceniile de conflict sectar în Irlanda de Nord.

Linda Dillon, o membră Sinn Fein în parlamentul descentralizat al Irlandei de Nord, a declarat că angajamentul conservatorilor “va crea o amnistie de facto faţă de urmărirea penală pentru soldaţii britanici care au comis infracţiuni în Irlanda, inclusiv au ucis cetăţeni irlandezi”.

“Orice încercare de a crea un scenariu în care actualilor sau foştilor soldaţi britanici li se acordă imunitate faţă de urmărirea penală, pe lângă impunitatea de care s-au bucurat zeci de ani, este inacceptabilă”, a subliniat Dillon într-un comunicat.

Cele mai citite

Maroc: Un internaut a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui

O curte de apel din Maroc l-a condamnat luni pe un internaut la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui, după ce acesta...
00:01:45

Ucrainenii se tem pentru soldați acum când vine iarna

Ucrainenii se tem acum mai mult pentru soldați decât pentru ei când vine iarna și rușii vizează din ce în ce mai mult infrastructura...
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă